2019 legszebb karácsonyi lakberendezési trendjei Design

2019 legszebb karácsonyi lakberendezési trendjei

2019. december 9.

Az adventi várakozás ideje és maga a karácsony is dekorációs szempontból az év legizgalmasabb időszaka, amely mindannyiunkból előhozhatja a kreatív énjét. Az otthon ünnepi díszbe öltöztetése sokak számára a klasszikus piros és arany kiegészítőket jelenti, mások pedig az aktuális trendeket figyelembe véve dekorálják nappalijukat.

Utóbbiak számára kedvezünk most összeállításunkkal, amelyben összegyűjtöttük azt az öt nemzetközi karácsonyi dekorációs trendet, amelyek alapvetően meghatározzák majd az idei ünnepeket.

1. Inspiráció a természetből

Az elmúlt években a skandináv stílus került a figyelem középpontjába, nem csoda, hogy 2019 karácsonyi dekorációs divatja között is a legmeghatározóbb. A célja, hogy a természetből vett kiegészítőkkel, natúr dekorelemekkel díszítsük fel otthonunkat. Használjunk fenyőtobozokat, gallyakat, ha pedig ezeket fehér elemekkel, egyszerű fényekkel, vagy valódi gyertyákkal egészítjük ki, igazán barátságos lesz a végeredmény.   

Ha magas szintre akarjuk emelni skandináv karácsonyunkat, a hagyományos fenyőfa helyett ezúttal ágakból és farönkökből készítsük el alternatív változatunkat, amelyet az ünnepek után akár fűtésre is felhasználhatunk.

2. Kék karácsonyfadíszek

A zöld, a piros és az arany a hagyományos ünnepi színeket jelentik, az idei évben azonban a kék is igazán népszerűnek számít. A kék mélyebb árnyalatai, valamint az akvamarin a karácsonyi éjszakákat idézi meg, ha pedig a pasztell változatait használjuk matt fehérrel kiegészítve, egy valóságos jégbirodalmat varázsolhatunk a fára.

3. Figyelemfelkeltő mintázatok

Az autentikus ünnepi mintázatok közé a skandináv motívumokon túl a skótkockás textíliák tartoznak, 2019-ben azonban igazán trendinek számítanak a halszálka-mintázatok, a kisebb-nagyobb méretű pöttyök és a csíkok is. Ez utóbbi azonban nemcsak a dekorelemek mintázatán köszönhet vissza, hanem a megterített asztalon is. Egyetlen terítő helyett több, kisebb futót használjunk az asztalon keresztbe terítve, így igazán játékos, mégis stílusos terítéket kapunk.

4. Fények és a fémes csillogás

A gyertyák és a karácsonyfa LED-es fényei minden évben fontos részét jelentik az ünnepi dekorációnak. Egyre többen vásárolnak olyan projektorokat, amelyek karácsonyi motívumokat világítanak akár a karácsonyfára, egy üres falfelületre a nappaliban, vagy éppen házunk homlokzatára. Ügyeljünk azonban arra, hogy ezeket mindig biztonságos forrásból szerezzük be, hiszen a nem megfelelő gyártmányok akár zárlatot is okozhatnak.

5. Fókuszban az érzékszervek

Az idei karácsonyi dekorációk hathatnak minden érzékszervre is. Játsszunk a színekkel, a textúrákkal, az illatokkal, a hangokkal, amelyek együttvéve valóban elhozzák az ünnepi hangulatot. Az illat jöhet a fára akasztott mézeskalácsokból, vagy éppen egy álkandallóba helyezett illatgyertyából. Indítsunk el halk karácsonyi zenét, tegyünk a kanapéra skandináv mintás díszpárnákat. Helyezzünk mellé pihe-puha takarókat, a dohányzóasztalra pedig egy gőzölgő forrócsokoládét. A komód díszeit néhány natúr karácsonyi dekorációval, a karácsonyfát ezekkel harmonizáló elemekkel ékesítsük!