2022-es konyhai csempetrend Design

2022-es konyhai csempetrend

2022. szeptember 7.

Összegyűjtöttük az év legmenőbb konyhai csempéit, amelyek nemcsak idén lesznek divatosak, de még évekig visszaköszönnek majd a magazinok oldalain is.

Összeállításunkban a minimalizmus szerelmesei és a modern design kedvelői is megtalálhatják a számukra tökéletes konyhai burkolatokat.

A letisztult design kedvelőinek

A minimalista stílus töretlenül hódít a lakberendezési trendek között, így a letisztult, skandináv stílust kedvelőknek van egy jó hírünk. Idén, sőt jövőre is trendi marad a letisztult konyha design. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy egy időtálló lakberendezési stílusról van szó, így akik most újítják fel a konyhájukat, nyugodtan választhatják ezt design, hiszen könnyen variálható. A Ragno csempével nem lőhetünk mellé. A kerámia csempét érdemes 1 max. 2 mm fuga hézaggal felragasztani, ezt a szándékunkat bátran jelezzük a burkolónak.

Konyhába zárt egyediség

Azoknak is jó hírünk van, akik egy kis színre vágynak, hiszen a 2022-es konyhai trendekben a színek vették át az uralmat. Itt is inkább a kézzel készült, kerámia csempék érvényesülnek, főleg a mély, sötét színben kaphatóak. Szintén a Ragno és a Paradyz termékcsaládokban találunk igazán mély, erőteljesen színeket, mint a borostyán zöld és a királykék.

Ezek a hidegburkolatok általában 5x15 centiméteresek. Érdemes őket álló helyzetben felhelyezni háló kötésben. Szakemberrel való egyeztetés után, akár a meglévő csempe bontásával járó körülményes helyzetet is megússzhatjuk, hiszen már évek óta gyártanak olyan ragasztókat, amelyekkel a meglévő csempére helyezik fel az új burkolatot. Ha a sötét színű csempe mellett tesszük le a voksunkat, akkor a kiegészítők legyenek feketék és natúr színűek. A természetes anyaghasználat mellett, mint az igazi fából készült konyhapult, jobban tudnak majd érvényesülni a kerámia csempék.

Tippek

Az elmúlt évek során átalakultak a lakberendezési trendek, így érdemes lesz a konyhára úgy tekinteni, mint az otthonunk lelkére és középpontjára. Fektessük a legnagyobb hangsúlyt a konyhabútorok megtervezésére és a stílusunkhoz legjobban illő csempe kiválasztására.