0
5 karácsonyi hangulatú kiegészítő Design

5 karácsonyi hangulatú kiegészítő

2022. november 11.

Az adventi készülődés nemcsak a lelkünk ünnepi hangulatba öltöztetéséről szól, hanem otthonunk dekorálásáról is. Ilyenkor előszeretettel nyúlunk hangulatos fényekhez, illatokhoz, pihe-puha textúrákhoz.

Van azonban néhány szabály, amelyet mindenképpen érdemes betartanunk nemcsak azért, hogy harmonikus környezetben tölthessük az ünnepet, hanem azért is, hogy otthonunk biztonságát is megőrizhessük.

1. Kültéri égősor

A házak homlokzatát az adventi időszakban gyakran világítjuk meg égősorokkal. Fontos azonban, hogy kültérre csakis az oda való izzósorokat használjuk. A beltériek ugyanis a csapadéktól zárlatot okozhatnak, amely akár tűzeset kialakulásához is vezethet. Az égősort mindig ellenőrzött körülmények között vásároljuk meg és éjszakára minden esetben húzzuk ki a konnektorból.

2. Beltéri égősor

Vásárláskor fokozottan ügyeljünk arra, hogy megfelelő minőségű terméket válasszunk, amennyiben pedig a régi, jól bevált izzósort vesszük elő, érdemes még a díszítés előtt kipróbálnunk. Vannak ugyanis olyan égősorok, amelyeknél egyetlen kiégett izzó is elég ahhoz, hogy a teljes lánc működésképtelenné váljon. Ugye nem akarunk 24-én délben új égősorért rohanni?

3. Kopogtató

Egy igényes kopogtató segítségével már azelőtt megalapozhatjuk otthonunk ünnepi hangulatát, hogy belépnénk otthonunkba. Ügyeljünk azonban arra, hogy a kopogtatók méretük és dekorációjuk függvényében nehezek is lehetnek. Semmiképpen se üssünk szöget a bejárati ajtóba, hogy arra akasszuk díszünket, inkább vásároljunk egy olyan kampót, ami az ajtó tetejéről lógatható le, és amelyre biztonságosan rá tudjuk akasztani még a több kilós díszeket is.

4. Adventi koszorú

A karácsonyi tűzesetek jelentős részét az őrizetlenül hagyott adventi koszorúk okozzák. A probléma pedig gyakran a nem megfelelő gyertyaválasztásban rejlik. A viasz ugyanis lefolyhat a koszorúra, a láng pedig átterjedhet a koszorúalap díszeire, onnan pedig a gyúlékony asztalterítőre. Válasszunk olyan adventi koszorút, amelynek gyertyái befelé égnek. A legfontosabb pedig, hogy soha ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert a baj egyetlen pillanat alatt megtörténhet.

5. Diótörő

Az idei év abszolút sláger-kiegészítője az ismert mese főszereplője, a Diótörő. Egy teljes karácsonyi kollekciót is felhúzhatunk erre a témára, így a hangulat garantáltan egységes, ünnepi, mégis bohókás, vidám lesz. Válasszunk olyan kopogtatót és adventi koszorút, amelynek súlypontján nagyobb méretű Diótörő-bábút helyeztek el. A karácsonyfára fadíszeket aggassunk, és ezek között is tűnjenek fel a mese szereplői. Az i-re a pontot pedig most is a díszpárnákkal tegyük fel, amelyeken a Diótörő flitteres ragyogással jelenik meg.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy mit sem ér a csodálatosan feldíszített otthon, ha a lelkünket nem készítettük fel az ünnep hangulatára. Adjuk át magunkat a várakozásnak sok kuckózással, forrócsokizással, társasjátékozással és a karácsonyfa színvilágának megtervezésével.