0
Így csempészd be az ősz színeit lakásodba néhány textillel Design

Így csempészd be az ősz színeit lakásodba néhány textillel

2019. szeptember 26.

Az őszi otthon kialakításának titka a tökéletes színek és textúrák megválasztásában rejlik. A hűvös idővel párhuzamosan a melegebb színek és a "kuckózós" hatást keltő textíliák kerülnek a figyelem középpontjába. A Pantone által javasolt őszi trendszínek így az édenzöld, a sötét cheddar, a mandula és a csili mellett a narancssárga mélyebb árnyalatai dominálnak majd.

Design blogunkban összegyűjtöttük azt az öt lakástextíliát, amelynek minden négyzetcentimétere csak úgy sugározza magából az őszi hangulatot.

1. A tökéletes színpárosítás

A kontrasztos anyagok összepárosítása mindig jó döntés lehet. Különösen igaz ez az őszi dekoráció kialakításánál, hiszen így akár az évszak sokféle arcára is utalhatunk. Az ágytakarókat illetően törekedjünk arra, hogy minél puhább, melegebb textíliákat válasszunk, ha pedig a késő őszi havas, deres tájat és az elmaradhatatlan sültgesztenyét akarjuk becsempészni hálószobánkba, társítsuk a sötétbarnához a törtfehéret. Persze jöhetnek a pomponok, rojtok is, amelyek játékosságot visznek a kiegészítőkbe.

2. Az etno-mintás

A dél-amerikai törzsi mintázatok között a geometrikus formák a hangsúlyosak, az általuk készített tradicionális szőttesek között azonban számos olyat fellelhetünk, amelyek őszi hangulatot árasztanak. A lila, a kék, a narancssárga és a piros színek társítása vidámmá teszi a teret. Jelenítsük meg akár díszpárnák, akár szőnyeg segítségével! Ez utóbbi esetében már egy kisebb méretű darab is tökéletes lehet arra, hogy a helyiség fókuszpontjaként szolgálva megadja az őszi dekoráció alaphangulatát.

3. A klasszikus levélmintás

Gondolná, hogy a függönyök azok a lakástextíliák, amelyek segítségével a leggyorsabban és leglátványosabban tudjuk átalakítani a helyiséget? A nagyméretű, ablak elé akasztható drapériák szempillantás alatt őszi ruhába tudják öltöztetni nappaliját. Különösen igaz ez akkor, ha klasszikus, őszi levélmintás változatot akasztunk a karnisra. Ráadásul, szezon végén ugyanolyan könnyedén le is tudjuk cserélni, mint ahogyan felszereltük. Érdemes vastag textíliából készült sötétítőfüggönnyel kiegészítenünk, amely akár még arra is alkalmas lehet, hogy az ablakkereteken esetlegesen beáramló hideg levegőt felfogják.

4. A skótkockás

Ki mondta, hogy az ősz beköszöntével búcsút kell, hogy intsünk teraszunknak? Sőt, meggyőződésünk, hogy a kert ilyenkor a leghangulatosabb. Az asztalra terítsünk régi, skótkockás, rojtos sálat, a székekre készítsünk puha, meleg takarókat, az asztalra pedig a kertből szedett őszi virágok és falevelek kerüljenek. Egészítsük ki az évszak elengedhetetlen kiegészítőivel, a dísztökökkel és néhány tányér forró levessel, így az őszi hangulat a tetőfokára hághat.

5. Az egyedi

Bár a selyemtextíliák hűvös hangulatot árasztanak, az őszi színekkel megfestett díszpárnahuzatok igazi ékei lehetnek a szobáknak. Mi magunk is elkészíthetjük, ha van némi kézügyességünk, törekedjünk azonban a színek harmonikus összeállítására. Bízhatjuk azonban a profikra is, hiszen az internetes bazároldalakon néhány kattintással beszerezhetjük a teljesen egyedi párnákat, amelyekre akár művészi alkotásként is tekinthetünk.