Fürdőszoba-felújítás trendek szerint.

2023. március 20.

Az idei év igazán sokszínűnek tekinthető a fürdőszobatrendeket illetően, hiszen a teljes letisztultságtól kezdve a minimalista stíluson át a színes fürdőszobáig változatos termékpalettáról válogathatunk. Ráadásul az eltérő stílusú csempékhez különböző anyagú és formájú szanitereket is társíthatunk, hogy aztán a csodálatos összhatást dizájncsaptelepekkel és modern bútorokkal fejeljük meg.


Válassz szanitert okosan!

A tökéletes fürdőszoba kulcsa a burkolóanyagok és a szaniterek harmóniájában rejlik. Jó hír azonban a felújítás előtt állók számára, hogy mindkét termékkör fénykorát éli, a designerek minden évben újabb és újabb látványos és praktikus megoldásokkal rukkolnak elő hol a vásárlók meghökkentése, hol pedig épp megnyugtatása érdekében. Merthogy a két ellenpólus, ami között a termékportfóliók mozognak a figyelemfelkeltőtől a lágyabb, spa-hangulatú darabokig terjednek, köztük azonban széles, minden igényt kielégítő kínálat található meg.

Abszolút a virágkorukat élik a magasfényű, fehér szaniterek, melyek közül is a szögletes változatok azok, amik tapasztalataink szerint különösen felkeltik a vásárlók érdeklődését, ugyanakkor továbbra jelentős igény mutatkozik még az ovális mosdótálakra. Az elmúlt években megfigyelhető volt a pultba süllyeszthető tálak szerepének növekedése, amely főként a természetes hatású burkolóanyagokkal kiegészülve tudja a megfelelő hatást kelteni.

Mindig  úgy válasszuk ki a az egyes csoportokat, hogy a látvány mellett a funkcionalitás és a tartós, hosszú élettartam is szempont legyen. Így továbbra is divatosak a porcelán mosdók amelyek hosszabb ideig őrzik meg kifogástalan állapotukat a szintetikus társaikhoz képest. Mindezeken túl azonban a márványból készül darabok is igen meghatározó mértékben vannak jelen, melyek egy minimál stílusú fürdőszobában kiváló választások lehetnek.

Az örök kérdés: zuhanytálca vagy kád?

Az elmúlt évek trendjeit figyelembe véve a legszembeötlőbb változások a zuhanytálcák körében mentek végbe, miután a termékek iránti kereslet drasztikusan visszaesett. "Elképesztő népszerűségnek örvendenek a vásárlók részéről azok a megoldások, amelyekhez nincs szükség zuhanytálcára, így a fürdőszoba burkolatának harmóniája és tökéletessége nem tud megtörni" - mondják az újHÁZ Centrum szakértői, majd hozzáteszik, ebben az esetben a kivitelezők úgy alakítják ki a zuhanyrészt, hogy az a szükséges lejtés mellett síkban legyen a teljes fürdőszobával. Ez a kényelmes megoldás ráadásul növeli a helyiség nagyságának érzetét is, a köré építhető üvegajtók pedig akár harmonikaszerűen is becsukhatók, így aztán az optikai csalás még tovább fokozható.

A nagyobb fürdőszobák esetében az idei évben is megfigyelhető, hogy egyre inkább nő az igény a térben szabadon álló kádak iránt, melyek abszolút látványos elemei lehetnek a helyiségnek, s kiváló fókuszpontként is szolgálhatnak. Egy-egy látványosabb darab esetén törekedjünk arra, hogy olyan burkolóanyagokat válasszunk, melyek visszafogottságukkal ki tudják emelni a különleges kád formáját, egyedülálló lábazatát.

Annak ellenére, hogy ezek a design-darabok hatalmas rajongótáborral rendelkeznek a fürdőszoba-felújítás előtt állók körében, praktikum szempontjából a paravánnal kombinált kádak telepítése egyszerű megoldás lehet. Két funkciót tudunk ezáltal hozzájuk társítani, hiszen fürdésre és zuhanyzásra egyaránt tökéletesen alkalmassá válnak egyetlen egyszerű kiegészítő segítségével. Úgy vélik, érdemes kiváló minőségű, innovatív anyagból készült darabokat választani, melyek alján található megerősítés szavatolni tudja a szaniter hosszan tartó tökéletes megjelenését.

Az ördög a részletekben rejlik

A kiegészítők, így például a csaptelepek vagy éppen a zuhanyrózsák esetében a látvány mellett feltessünk hangsúlyt a környezettudatosságra. Az echo darabok között is számos dizájncsaptelep található meg, így a látvány és a fenntarthatóság tökéletesen meg tudna férni egymás mellett. Mindez a most divatba jövő természetes és kőhatású csempékkel és nagyméretű beton járólapokkal kiegészülve rendkívül látványos eredményt tud produkálni.

Egyértelműen nő a kereslet a legnagyobb gyártók kombinált berendezéseire és élményzuhanyaira, csak úgy, mint a színes csaptelepekre, amik igazán látványos elemei lehetnek a fürdőszobákna. Nemcsak szaniterekből szélesedett a választék, de ultramodern, formatervezett fürdőszoba-bútorokból is. Az Újháznál lehetőség nyílik arra, hogy akár valóban egy helyen összeállíthassuk álmaink fürdőszobáját: a csaptelepektől a burkolatokon át a fürdőszobabútorig. Várunk a hozzád legközelebbi kereskedésünkben, országszerte közel 80 helyen: https://ujhaz.hu/kereskedesek

 

További híreink

Az Antao Kollekció: Harmatcsepp inspirálta tökéletlenség a Villeroy & Boch fürdőszobájában

A reggeli séta az erdőben sokak számára a nyugalmat és a harmóniát jelenti. A friss levegő, a csend és a természetes világosság mindenkit feltölt, és segít megtalálni a szellemi kiegyensúlyozottságot. Mostantól az Antao kollekcióval ez az érzés átültethető a fürdőszobába is. A kaschkasch tervezőpáros munkája révén a Villeroy & Boch egy új és lenyűgöző fürdőszobai kollekciót mutatott be, amely tökéletesen megidézi az erdei séták nyugtató hangulatát.

Tovább