Kétgyermekesek is megkaphatják a CSOK hitelt!

2018. október 26.

Az október 25-i Kormányinfón elhangzottak megerősítették azt a korábbi információt, miszerint a kétgyermekes családok is jogosultak lehetnek a 10 millió forintos kedvezményes kölcsönre.


CSOK rendszer bővítése

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely bejelentése alapján bővíteni fogják a CSOK rendszert. A lakáskasszáktól felszabaduló források is erre a célra kerülnek majd felhasználásra.

10M Ft kedvezményes kölcsön a kétgyermekeseknek is

Tegnap született kormánydöntés arról, hogy a kétgyermekesek is megkapják a 10 millió forintos, kedvezményes kölcsönt. Az államilag támogatott kölcsön kamata 3%. A kölcsön kamatainak megfizetéséhez az otthonteremtési kamattámogatást az állam a kölcsön teljes futamidejére, de legfeljebb huszonöt évre nyújtja.

15M Ft-ra emelkedik a háromgyermekesek kedvezményes kölcsöne

A miniszter arról is beszélt, hogy az otthonteremtési kamattámogatott kölcsön összegét háromgyermekesek esetében 15 millió forintra emelik. Így 5 millió forinttal magasabb összegű kölcsön felvételére nyílik lehetőségük a nagycsaládosoknak. A 10 millió forintos CSOK-kal és a megemelkedett összegű kedvezményes kölcsönnel együttesen az eddigi 20 millió forint helyett tehát 25 milliós finanszírozás valósulhat meg.

A három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatásának általános feltételei:

  • Hitelcél: új lakóingatlan vásárlása vagy építése
  • Minimális hasznos alapterület lakás esetében legalább 60 m2, lakóingatlan esetében legalább 90 m2
  • A célingatlanban kizárólag a támogatott személyek szerezhetnek tulajdont. Házastársak és élettársak esetén a lakásban mindkét félnek az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonnal kell rendelkeznie.
  • Az igénylőnek nincs a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott tartozása, vagy tartozását már legalább egy éve kiegyenlítette.
  • Az igénylő és házastársa büntetőjogi felelősségét a bíróság a Btk. bizonyos paragrafusaiban (gazdasági és vagyoni jellegű, gyermekek érdekét sértő és család elleni, költségvetést károsít) rögzített bűncselekmény miatt nem állapította meg, vagy e bűncselekmények vonatkozásában a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól már mentesült.
  • Az igénylőnek az állami adóhatóságnál nyilvántartott köztartozása nincsen.
  • Az igénylők legalább egyike minimum 2 éves TB jogviszonnyal rendelkezik – ide nem értve a közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személyt – vagy középfokú nevelési-oktatási intézményben, illetve felsőoktatási intézményben nappal tanulmányokat folytat.
  • Építkezés esetén a hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át számlával kell igazolni.
  • A vásárolandó/építendő lakás vételárára/bekerülési költségére vonatkozóan nincsen korlátozás.

A jogosultsági feltételekről bővebb leírás IDE kattintva olvasható.

Forrás:

www.portfolio.hu

www.hitelnet.hu

További híreink

Az Antao Kollekció: Harmatcsepp inspirálta tökéletlenség a Villeroy & Boch fürdőszobájában

A reggeli séta az erdőben sokak számára a nyugalmat és a harmóniát jelenti. A friss levegő, a csend és a természetes világosság mindenkit feltölt, és segít megtalálni a szellemi kiegyensúlyozottságot. Mostantól az Antao kollekcióval ez az érzés átültethető a fürdőszobába is. A kaschkasch tervezőpáros munkája révén a Villeroy & Boch egy új és lenyűgöző fürdőszobai kollekciót mutatott be, amely tökéletesen megidézi az erdei séták nyugtató hangulatát.

Tovább