0
Házhoz jön a nyaralás – hozd ki a legtöbbet a teraszodból és a kertedből a sokoldalú WPC burkolatokkal Design

Házhoz jön a nyaralás – hozd ki a legtöbbet a teraszodból és a kertedből a sokoldalú WPC burkolatokkal

2021. július 27.

Már javában tombol a nyár: a forró napsütés, a medencés bulik és a kerti sütögetések időszaka. Az elmúlt egy évben – a bezártságnak köszönhetően – nagyobb hangsúlyt fektettünk a ház belsejének felújítására és kicsinosítására, de mi a helyzet a terasszal, az idei nyár közösségi életének központi színterével? A sokoldalúan felhasználható, újrahasznosított fából és műanyagból álló WPC burkolatok nemcsak feldobják a kinti hangulatot, de alacsony a karbantartási igényük és költséghatékonyak.

Összeállításunkban most olyan WPC tippekről olvashatsz, amelyek segítségével biztosan felejthetetlen helyszínt varázsolhatsz a kertedben rendezett grillpartiknak.

Egész évben használható, időtálló anyagok

Mivel egyre több időt töltünk a teraszon, még inkább megnőtt az igény a tartós, gondozásmentes, de modern kültéri burkolatok iránt, amelyek ellenállnak a szélsőséges időjárásnak. A WPC egyik nagy előnye, hogy nem igényel különösebb felületkezelést, így a festéssel és csiszolással megspórolt időt a kertben pihenve, vagy akár egy nyáresti grillezéssel is eltölthetjük.

A hagyományos fa és a műanyag helyett korszerű alternatívák lehetnek a WPC-ből készült burkolatok, amelyek strapabírók, nagy arányban tartalmaznak természetes anyagokat – így kevésbé terhelik a környezetet – és még stílusosak is. A 2021-es trendeknek megfelelően egyébként érdemes a sötétebb burkolatokat és bútorokat világos kiegészítőkkel, vagy akár fordítva kombinálni: a  fekete és vörösbarna borítás például jól párosítható a szürkés, bézses árnyalatú rattan berendezésekkel.

Kint az új bent: legyen a kert az új közösségi élettér

Ha lassan annyiszor fordulunk meg a kertünkben, mint amennyiszer a lakásunkban, miért ne rendezhetnénk be a teraszunkat úgy, mint a nappalinkat? Hangulatvilágítás, színes szőnyegek, puha takarók, kényelmes ülőhelyek és egy asztal, amelyen tálalhatunk – csak pár ötlet, amelyekkel sokkal komfortosabban telnek majd a nyári baráti összejövetelek. Az igazi összhang érdekében azonban a bel- és kültéri elemeket úgy is ötvözhetjük, hogy a nappaliból kihozott díszpárnákat a kinti ülőgarnitúrán helyezzük el. Ha pedig mindez nem lenne elég, és úgy érezzük, sosem lehet sok a virágokból, a sötét árnyalatú WPC-ből készült teraszburkolatot vagy kerítést tökéletesen kiegészíthetjük pár mutatós növénnyel, akár felfuttatva is.

Hozd házhoz a trópusi hangulatot!

A trópusi úti cél nem kell, hogy álom maradjon. Ha nem tudsz idén elutazni, varázsolj magadnak édenkertet: egy kényelmes napágy- vagy függőágy, egy stílusos napozóterasz, egy frissítő koktél, és máris önfeledten sütkérezhetünk a jó időben a kedvenc könyvünk társaságában. Ha esetleg medencének is jut hely a kertünkben, akkor remek opció lehet köré az egyszerűen rögzíthető WPC burkolat, hiszen az anyagnak se az erős UV-sugárzás, se a víz nem árt. Egy szürke színű borítás szuperül passzol a minimalista teraszokhoz, de egy letisztult napozótérhez is ezt, vagy egy sötétbarna verziót ajánlanánk. Ha pedig a teraszhoz, esetleg a kerítéshez is ezt az anyagot választod, érdemes összeillő színeket választani, hogy teljesen legyen a harmónia. Sokáig tartja a színét, egyszerűen tisztítható, mégis elegáns, mi kell még? A részben faforgácsból készült burkolatoknál pedig még a szálkáktól sem kell tartanunk.

Korszerű, esztétikus, környezetbarát kerítések

A kertünk az elmúlt időszakban egyszerre lett edzőterem, strand, park, étterem és bár, de fontos, hogy azért megőrizzük a privát szféránkat. Nem mindegy azonban, hogy milyen kerítéssel kerüljük el a kíváncsi tekinteteket. A WPC-ből készült darabok elengedhetetlen kellékei lehetnek bármelyik udvarnak, hiszen nem elég, hogy rendkívül stílusosak és mind belülről, mind az utcáról pazar látványt nyújtanak, de könnyen rögzíthetők és egyszerűen tisztíthatók is, amivel rengeteg időt megspórolhatunk.

Ha kedvet kaptál a teraszod vagy kerítésed felfrissítéséhez, látogass el a hozzád legközelebb lévő újHÁZ Centrum kereskedésbe, ahol nemcsak élőben nézheted meg a WPC burkolatokat, de szakértőktől is segítséget kérhetsz a kiválasztásukhoz.