0
Legújabb burkolat színtrendek 2022 - 2023 Design

Legújabb burkolat színtrendek 2022 - 2023

2023. május 1.

A lakberendezési magazinokban szebbnél szebb burkolatokat találhatunk, de egy lakberendező segítsége nélkül nehéz hozzánk és a stílusunkhoz legjobban passzoló burkolatot kiválasztani. Segítségként összegyűjtöttünk azokat a trendeket és színeket, amelyek a következő időszakban egyre többször fognak visszaköszönni a magazinok oldalain és bemutatótermek falain és padlóin, így mi sem hibázhatunk azzal, ha ezeket választjuk.

Terrazzo

A hideg burkolatok közül jelenleg az egyik legnépszerűbb a terrazzo típusú - ide tartoznak még terrazzo lapok és az üveg terrazzo is -, amit padlón és a falon is egyaránt lehet használni. A terrazzo egy olyan beton alapú kőlap, amiben márvány, gránit és kerámia szemcsék találhatóak, ezzel létrehozva egy egyedi színkavalkádot. A burkolat típus többféle színben és felülettel megtalálható, a megjelenése függ a betonban elkevert szemcsék és kavicsok típusától, színétől és méretétől. Maga a terrazzo kialakítás vált divatossá az utóbbi időben, így bármely színkombinációt is választjuk, biztosan rendkívül exkluzív hatást kelt majd.

Fényes, kerámia csempék

Egyre nagyobb teret hódítanak a kézzel készített spanyol, francia és lengyel kerámia csempék. Ezeknek a felületek az esetek többségében fényesek, ritkábban matt fényűek. A csempelapok átlagos mérete nem megszokott, 5x20 centiméteres, mégis élénk, erős színei teszik igazán egyedivé a felhasználás felületét. Jellemző uralkodó színei a smaragzöld, a királykék és a sötétebb árnyalatú napsárga. Ha színes csempét választunk, ügyeljünk arra, hogy a szoba többi része semleges színű legyen, különben túlzó hatást kelthet. Jó megoldás lehet és kellemes harmónia alakítható ki, ha a választott csempe, vagy csempék színe visszaköszön a kiegészítőkben a szoba különböző pontjain.

Nagyméretű burkolólapok

A skandináv és az indusztriál stílusnak köszönhetően a nagyméretű burkolólapok is egyre népszerűbbek a lakástrendek piacán. Kialakítása speciális, így mindenképpen érdemes szakkivitetelezőt keresni a folyamat megkezdése előtt.

A nagyméretű burkolólapok anyaguk szerint lehetnek:

  • természetes kő vagy műkő
  • kerámia
  • porcelán vagy kőporcelán
  • cementlap

Amennyiben nagyméretű burkolólap mellett döntünk, érdemes matt vagy strukturált felületű típust választani, ezekkel biztosan elérjük a vágyott luxus hatást. Az idei év színtrendjei alapján a világoszürkétől egészen a sötét szürkéig bármelyik mellett is tesszük le voksunkat, az időtálló, trendi megjelenést kölcsönöz majd.

Akár kombinálhatjuk is a különböző árnyalatokat egymással a még elegánsabb hatás elérése érdekében. Egy szürke színnel burkolt fürdőszobába válasszunk matt fekete vagy fehér csaptelepet és klasszikus formájú szanitert az igazi luxus összhang  érdekében!