0
Végre itt a nyár! Zuhanyozzunk a kertben! Design

Végre itt a nyár! Zuhanyozzunk a kertben!

2020. július 28.

A meleg beálltával egyre gyakrabban vágyunk egy frissítő tusolásra a reggeli és esti tisztálkodáson kívül is. Nincs is jobb, mint a nyári forróságban lehűteni magunkat egy kicsit, és miért is mennénk be ezért a fürdőszobába, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van legalább egy pici kertünk?

Természetesen már rengeteg lehetőség közül választhatunk akkor is, ha készen szeretnénk vásárolni kerti tusolót, a hagyományos tartályos változattól kezdve a vízhálózatra köthető, fix helyre telepített kollektoros változatokon át, az egyszerűen a földbe leszúrható mobil darabokig.

De akár építhetünk, barkácsolhatunk is praktikus darabokat, és miért ne tennénk? Hiszen a saját kezünk munkájának gyümölcsét élvezni az egyik legjobb dolog a világon. Amellett, hogy tökéletes szabadidős program, amelynek kivitelezésébe akár az egész család bevonható, újra is hasznosíthatunk olyan tárgyakat, amelyek e nélkül a következő lomtalanítás áldozatává váltak volna.

A legegyszerűbben kivitelezhető megoldás, ha egy megtisztított fém, vagy műanyag hordót helyezünk el egy állványra, szerelünk rá egy kis csapot, zuhanyrózsát és kész is vagyunk. Ha szeretnénk segíteni a napnak, hogy gyorsabban felmelegedjen a tartályunkban lévő víz, fessük le a feketére! Ha éppen túl vagyunk egy fürdőszoba felújításon, az újabbra cserélt villanybojler is tökéletes víztartályként szolgálhat.

Lábunk alá telepíthetünk deszka pallót, vagy kirakhatjuk járdalapokkal is a tusolónk alapterületét, de ha kedveljük az akupresszúrát, vagy még inkább természetközelivé tennénk a tikkasztó nyarakon napközbeni felfrissülésünket, akár kulé kavicsot is leszórhatunk.

A kellő intimitás érdekében ültethetünk gyorsan növő, a takarásunkat megfelelően biztosító növényeket a tusolónk köré, vagy építhetünk deszkából, téglából kis kabint is a zuhanyzónkhoz. Ha a praktikumot és gyors kivitelezést részesítjük előnyben, akár polikarbonát lemezből is készíthetünk paravánt a szabadtéri fürdőszobánkhoz.

A vízelvezetést is érdemes egy kicsit átgondolni! Lejtessük meg a talajt a kívánt irányba, és ültessünk vízkedvelő növényeket a kerti tusoló mellé. A tuják különösen szeretni fogják! Ha nem csak felfrissülés céljából, hanem tisztálkodásra is szeretnénk használni a szabadtéri zuhanyzónkat, tehát tusfürdőt, szappant is használunk, abban az esetben a környezet védelme érdekében is figyelnünk kell a víz elvezetésére!

A megfelelő, lehetőleg déli fekvésű helyre tervezve, a napfény gyorsan felmelegíti a tartályunkban lévő vízmennyiséget, emellett ha sok napsütés éri a zuhanyzónkat, gyorsabban is megszárad a padló, vagy a falak, amik körülveszik. Ezzel jelentősen meghosszabbíthatjuk a tusolónk élettartamát, különösen abban az esetben, ha fából készítünk kabint, vagy padlózatot hozzá.

Ha a dizájnosabb megoldást keresünk, akár egy tusoló falat is építhetünk, amely mögé elrejthetjük a tartályunkat, vagy közvetlenül ráköthetjük a ház vízhálózatára. Ha a romantikusabb stílus kedvelői vagyunk, a nagymamától ránk maradt békebeli fém szappantartó, vagy akár a szúette létra, mint törölközőtartó egyaránt fokozhatják a szabadban zuhanyozás élményét. Ha a praktikumot és gyors kivitelezést részesítjük előnyben, polikarbonát lemezből is készíthetünk paravánt a szabadtéri fürdőszobánkhoz.