0
Osztódással szaporodó szobák nyomában – ezért olyan népszerű a gipszkarton Felújítás

Osztódással szaporodó szobák nyomában – ezért olyan népszerű a gipszkarton

2023. november 15.

A gipszkarton a modernkori építészet egyik legnépszerűbb falazó megoldása; egyszerre kínál frappáns megoldásokat direktfüggesztőkkel kiegészítve álmennyezetek létrehozására, bútort helyettesítő tárolók, polcok kialakítására, tetőterek beépítésére, vagy éppen térdfalakhoz. Na és persze válaszfalak létrehozására, vagyis szobák megduplázására.

A gipszkarton barátja mindazoknak, akik az egyszerű, könnyed beltéri építészeti megoldásokat keresik, akik az otthoni térre kreativitással és gazdag képzelőerővel rendelkezve tekintenek, akik kevés kosszal dolgoznának, és kerülnék a károsanyag-kibocsátást. A gipszkarton alapja a gipsz és a kartonpapír, az előbbiből a gyártása során a nehézfémeket és az oldható sókat eltávolították, az utóbbi pedig újrahasznosított alapanyagból készült.

Így lesz egy szobából kettő. Vagy három…

A gipszkarton ideális megoldás a belső terek újraelosztására. Ha bővül a család, vagy éppen csak egy kis dolgozó sarkot szeretnénk kihasítani magunknak, kézenfekvő, hogy ne hagyományos falazással essünk neki az osztásnak, hanem gipszkartonnal, hiszen gyorsabban és egyszerűben lehet felhúzni. Előnye, hogy könnyen le lehet bontani, ha vissza akarjuk állítani az eredeti állapotot.

Csak a fantáziánk szab határt!

A gipszkarton falak lehetővé teszik a különböző dizájn- és dekorációs elemek létrehozását, kiugrókat, beugrókat, dekorációs jellegű kandallót, könyvespolcot, dolgozósarkot, gyerekszobában kuckók kialakítását. A téra gipszkarton megoldásokkal valóban megelevenedik, és terveink, vágyaink szerint alakíthatóvá válik vele! Lehetőségünk van vele un. térdfalakat kialakítani, amelyek inkább jelképes elválasztásra szokták használni egy-egy területen. Alkalmazhatjuk a főzőhelyiségben konyhapult, konyhasziget támasztékának megépítésekor is.

Álmennyezet, vagy amit akartok!

Az álmennyezet (vagy álplafon) egy olyan konstrukció, amelyet a szoba eredeti mennyezetének felett vagy alatt helyeznek el. Ezek a szerkezetek éppen azért készülnek gyakran gipszkartonból, mert ily módon lehetővé válik a kreatív és esztétikai kialakításokra. A gipszkartonból készült álmennyezet ráadásul lehetőséget nyújt a vezetékek, csövek és egyéb infrastruktúrák rejtett elhelyezésére. Ez tisztább megjelenést biztosít a szobában, mivel nincsenek látható vezetékek vagy csövek. Az álmennyezet lehetővé teszi a beépített világítást is, például spotlámpák vagy LED-ek elhelyezését, ami kellemes és egyenletes fényt eredményez a szobában.

Ha eljössz kereskedéseink egyikébe, nem csak a gipszkarton-rendszerek széles választékával találkozhatsz, de az Újház szakemberei 3D modellezéssel virtuálisan meg is alkotják neked terveidet, hogy még könnyebben tervezhess. Tudjuk, hogy a gipszkartonnal élmény a tervezés, mi magunk is minden nap tesszük. Gyere, hogy Neked is segíthessünk álmaid otthonának megalkotásában!