0
5 helytakarékos, átalakítható bútor ötlet, kis lakásokba Design

5 helytakarékos, átalakítható bútor ötlet, kis lakásokba

2019. augusztus 5.

Azokon a településeken, ahol felsőoktatási intézmények működnek, vagy nagy a munkaerő-felvevő képességük, folyamatos az igény az albérletekre. Fiatalok tízezrei keresik a tökéletes ingatlant, amely tanulmányaik alatt, vagy a saját ingatlan megszerzéséig az otthonukként szolgálhat.

Sokan közülük csak kis alapterületű lakásokat tudnak bérbe venni, vagy többen költöznek egy viszonylag nagyobb alapterületű ingatlanba. Mindkét esetben különösen praktikusak az olyan bútordarabok, amelyek nem csak kis helyet foglalnak el, de funkcionalitásukat tekintve többféleképpen is használhatók. Mutatunk öt különleges bútort, ami tökéletes választás, ha ilyen igényeink vannak.

1. Átalakítható asztal
Ahol konyha híján csak egy főzőfülke áll rendelkezésre, kiváló választás lehet egy lenyitható munkapult, amely szükség esetén reggelizősarokként is használható. Ahol a konyha és a nappali egy légtérben, ám kis alapterületen helyezkedik el, tökéletes megoldás lehet egy variálható asztal, amely használaton kívül összecsukható és nem szűkíti az életterünket feleslegesen, ha viszont szeretnénk, akár egyszerre négyen is körbeülhetjük.

2. Lenyitható kanapéágy
A fentről lefelé nyíló gardróbszekrénynek tűnő bútor, valójában egy kényelmes franciaágyat rejt, így a legkisebb hálószobákban, vagy egy légterű stúdiólakásokban sem kell lemondanunk a kényelmes alvás lehetőségéről. Napközben szekrényként használhatjuk, jelentősebb helyet csak alvásidőben foglal el a lakásból. A körülötte lévő tárolók megfelelő helyet biztosítanak a ruháinknak, vagy az ágyneműknek.


3. Szófából emeleteságy
Ennek a bútornak a különlegessége, hogy a hagyományos kanapáégyakkal ellentétben nem vízszintesen, hanem függőlegesen bővíthető. Miután egy egyszerű mozdulattal átalakítottuk, már csak a létrát kell a helyére illesztenünk és már birtokba is vehetjük a fekvőfelületeket. Ideális lehetőség azoknak, akik galéria nélküli, kis alapterületű lakásba készülnek beköltözni.

4. Le- és felhajtható íróasztal
A falra szerelve és becsukva, egyszerű dekorációs elemnek tűnik, kinyitva azonban ideális íróasztallá változik, tökéletes helyet szolgáltatva a laptopunknak, vagy a jegyzeteink megírásához. Ráadásul egy kis rendezőt is rejt az átalakítható asztalka, ahol a papírjainkat, írószereinket is tárolhatjuk.

5. Tükörből vasalódeszka
Ez egy igazán kreatív megoldás! A vasalófelület hátoldala tükörbevonatot kapott, így ha kivasaltuk a ruhánkat, rögtön vethetünk is egy pillantást arra, milyen jól festünk a már gyűrődésmentes öltözetünkben. Összecsukva minimális helyet foglal, egy sarokban is tökéletesen elfér.

Fotók: Pinterest