0
5 geometrikus asztal, ami a szobánk fókuszpontja is lehet Design

5 geometrikus asztal, ami a szobánk fókuszpontja is lehet

2019. január 29.

A geometrikus mintázatok évek óta népszerű elemei a belsőépítészetnek. Nem véletlenül, hiszen azon túl, hogy sokoldalúan alkalmazhatók, egyaránt remekül mutatnak irodai és otthoni kiegészítőként.

Összegyűjtöttünk öt olyan geometrikus asztalt, amelyek gyönyörűen kiemelik a teret, és modern hangulatot kölcsönöznek kültéren és beltéren egyaránt.

1. A kültéri

A Rooms által tervezett kültéri asztal a letisztult teraszok fókuszpontjaként szolgálhat. Robosztussága ellenére játékosságot, szabadságot közvetít, sárgaréz elemekkel és beton asztallapokkal kiegészítve pedig nem veszíti el minimalista megjelenését sem.

2. Az egyszerű

Főként a skandináv belsőépítészeti trendekbe illik ez a teljes mértékben letisztult lengyel tervezésű asztal, amely egy kisméretű konyha tökéletes reggelizősarkának központi eleme lehet. A fehér vasszerkezet és a natúr asztallap párosa a természetességet hirdeti.

3. Az első benyomás

Az előszoba éke lehet ez az öntöttvas asztalka üveg berakásokkal. A tömör mahagóni lapú asztal a polgári stílus jegyeit viseli magán, így a helyiségbe belépve már első pillanatban klasszikus, elegáns hatást közvetít. Nagyméretű tükörrel vagy műalkotással kiegészülve igazi luxushatást kelt.

4. Az ultramodern

A Worlds Away által tervezett asztalnak nemcsak a megjelenése, hanem az alapanyaga is különleges. A csontbevonatú darabot kézzel díszítették barna és fehér geometrikus mintázattal. A gyártás során olyan technológiákat alkalmaztak, amelyek az asztalt elképesztően strapabíróvá teszik, így a mintázat még tíz év múlva is ugyanolyan tökéletes lesz, mint a vásárlás pillanatában.

5. A retró

A retróstílus továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend a lakberendezők körében. A híres tervezővállalat, a Baumgardner által tervezett asztalkák textúrája, formavilága és fémes színe is visszarepít bennünket az 1950-es évekbe. A kiegészítők alumíniumból készültek, az egyedi mintázatot pedig egy rusztikus kalapáccsal érték el.

Ne feledjük, a szakértők a geometrikus mintázatokat időtállónak tartják, amik a modern belsőépítészet esszenciáját adják. Előszeretettel használják a designerek is például a bútorok tervezésekor – inspirálóan hat a tervezőkre, látványos elemei lehetnek a helyiségeknek, az életteret pedig nyugalommal töltik meg. Alkalmazzuk mi is bátran otthonunk kialakításakor.