0
5 látványos belsőépítészeti megoldás gipszkartonból Design

5 látványos belsőépítészeti megoldás gipszkartonból

2022. november 29.

A gipszkarton az egyik legsokoldalúbban felhasználható építőanyag a belsőépítészetben. Kétségkívül az utóbbi évek egyik leginnovatívabb eleme, amely könnyen és gyorsan alkalmazható az otthonok tereinek kialakításakor, ráadásul kreativitásunkat is kiélhetjük vele. Ezúttal öt rendkívül látványos design-megoldást gyűjtöttünk össze, melyek mindegyikét gipszkarton segítségével valósították meg.

1. Térelválasztó

A gipszkartonból készült térelválasztók a földtől a mennyezetig is tarthatnak, azonban ha úgy akarjuk a tereket funkciójuk szerint különválasztani, hogy közben mégis egy légtérben maradjanak, a képen láthatóhoz hasonló lebegő installációt is készíthetünk belőle. A tökéletes élek kidolgozása persze nagy rutint igényel, így ezt semmiképpen se próbáljuk magunk elkészíteni.

2. Álkandallók

A kandallók hatalmas népszerűségnek örvendenek a belsőépítészek körében, sajnos azonban nem minden otthon alkalmas arra, hogy beépítsünk egyet annak központi helyére. Az álkandallókhoz azonban nincs szükség sem kéményre, sem valódi tűzre. A gipszkarton segítségével kiemelhetjük a síkból, hogy aztán díszlécek és márványlapok segítségével megalkossuk a számunkra leginkább tetsző darabot.

3. Álmennyezet

A modern és minimalista otthonokban különösen nagy hangsúlyt kapnak a világítótestek, melyeket akár egy gipszkartonból készült álmennyezetbe is süllyeszthetünk. A képen látható ledes égősor pontosan így lett telepítve, a gipszkartonból egyedileg tervezett és legyártott hullámzó álmennyezet pedig tökéletesen beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

4. Polcrendszer

A lakberendezési áruházakban különleges igényeink számára csupán a leggyakrabban találunk tökéletes megoldást akkor, ha tároló rendszerről van szó. A gipszkarton segítségével azonban tökéletes könyvtárszobát alakíthatunk ki, a süllyesztett könyves szekrény akár a padlótól a plafonig is érhet, így jelentős mennyiségű könyvet és dísztárgyat tudunk praktikusan, igényesen és áttekinthetően elhelyezni.

5. Gardrób

Nagyon szerencsések azok, akik nagyméretű hálószobával rendelkeznek, hiszen könnyedén valóra válthatják azon álmukat, hogy egy fantasztikus gardróbot alakítsanak ki benne. A süllyesztett kis helységet gipszkartonból is kialakíthatjuk, melyre síneket és eltolható üvegajtót is szerelhetünk, így a hatás még látványosabb és luxusérzetet keltő lesz.