0
5 ülőke, ami átalakítja a nappali képét Design

5 ülőke, ami átalakítja a nappali képét

2018. szeptember 26.

Amilyen kicsik, annyira látványos kiegészítői lehetnek a puffok a nappalinknak. Egy-egy domináns darab akár az egész helyiség hangulatát is alapjaiban alakíthatja át, hogy aztán eklektikus, retró, vagy minimalista stílusú otthonunk egy merőben más arcot kapjon. Összegyűjtöttünk öt olyan ülőkét, amelyek önmagukban is képesek arra, hogy minden figyelmet magukra vonzzanak.

1. A kötött

Az elmúlt egy-két évben a lakberendezés terén ismét elképesztően népszerűek lettek a kötött kiegészítők. Gondoljunk csak az extrém vastagságú fonalból készült ágyterítőkre, vagy akár erre az elképesztően látványos, gömb alakú ülőkére, ami dohányzóasztalként is funkcionálhat. A letisztult, kissé rideg nappalikba egy szempillantás alatt pezsgést és vidámságot tud vinni, ha pedig további kiegészítőket, így árnyalatban passzoló illatgyertyákat és növényeket társítunk hozzá, a helyiség máris megtelik élettel.

2. A geometrikus

A fehér alapon fekete geometrikus formákkal ellátott puffok gyakorlatilag bármilyen nappaliban tökéletesen mutatnak. Ráadásul ezek többnyire olyan vászonanyagból készülnek, amelyek könnyedén moshatók, így tisztításukhoz sem kell szakértő segítséget kérnünk. A skandináv stílusú ülőkék tökéletesen harmonizálhatnak a natúr fa bútorokhoz, és még a legkisebb nappalikban is alacsony dohányzóasztallal kiegészítve optikailag tágíthatják a teret.

3. Az etno mintás

Az etno stílus az utóbbi öt évben töretlen népszerűségnek örvend a lakberendezés területén. Az afrikai motívumok mellett a dél-amerikai és a mexikói stílus is kifejezetten látványos, hiszen gazdag színvilágával és különleges mintázatával minden unalmas nappalit gyökeresen tud átalakítani. Ha egy kevés játékosságot és hippi stílust kívánunk becsempészni a mindennapjainkba, mindenképpen szerezzünk be egy szürke, sárga és fehér színekben pompázó zsámolyt, amely szabályosan magára vonzza az elismerő pillantásokat.

4. A retró

A bakelitlejátszók, a rádióállványok és a klasszikus fekete állólámpák ismét aranykorukat élik, ezzel párhuzamosan pedig ezerrel dübörög a retró stílus a lakberendezési üzletekben. Ha nem szeretnénk otthonunkat visszarepíteni az ötvenes évekbe, de anyáink korából mégis becsempésznénk valamit nappalinkba, vegyünk egy húzott mintás ülőkét a szivárvány bármely árnyalatában. Hihetetlen, de ez az egyetlen retró ülőke képes arra, hogy nosztalgikus hangulatot teremtsen környezetünkben.

5. A műszőrmés

Vidám, játékos, fiatalos, bohém – ilyen jelzőkkel lehet illetni azt az otthont, ahol megtalálható ez a nagyon helyes, kisméretű ülőke. A műszőrme az amerikai tinifilmek egyik meghatározó dekorációja, nincs az a középiskolás menő lány, akinek szobájában legalább egy hasonló kiegészítő ne lenne. Ha van egy tizenéves lányunk, esetleg mi repülünk ki a családi fészekből, vagy a semmitmondó koleszszobánkat akarjuk valahogy élettel megtölteni, csak vegyünk egy műszőrmés puffot és néhány színes bútor, párna és szőnyeg kíséretében helyezzük el szobánk domináns pontjain. A hatás ezúttal sem fog elmaradni.