0
A fekete bűvöletében Design

A fekete bűvöletében

2023. április 28.

A vonzó sötét színek egyre nagyobb teret kapnak a modern otthonokba és mára már a fürdőszobákban is hódítanak, cikkünkben ehhez mutatunk néhány példát.

A fekete szín örök, bármiről is legyen szó. Magas minőséget, prémium hatást és eleganciát párosítunk hozzá. A sötét fürdőszobát elsőre szokatlannak és furcsának találhatjuk a megszokott világossal szemben, de kis idő elteltével már nagyon fantáziadúsnak és kellemesnek érezhetjük, minél több időt töltünk egy fürdőszobaszalonban vagy a netes enteriőröket böngésszük.

Nem a méret a lényeg

A fekete slankít és optikailag összenyomja a teret. Tartja a mondás, ami igaz is, de ezeket a hatásokat is csökkenteni lehet különböző trükkökkel, így a kisebb fürdőszobáknál sem kell lemondani a fekete színről, ha ez az álmunk. Nézzük mik is ezek praktikák, melyeket be tudunk vetni:

  • Fényes felület: jól visszaverik a fényt, amely optikailag tágító hatással bír.
  • Tükrök: minél nagyobb, annál jobb, hiszen elcsalja a térérzékelésünket.
  • Fények: minél több a fény, annál erősebb a hatás, célszerű több fényforrást/hangulat fényeket is alkalmazni.
  • Színek: kis térben célszerűbb világos színnel párosítani a feketét.

Gyártó: Laufen

Fémes színekkel keverve

A fekete fémes hatással keverve igazi glamour hatást kelt a fürdőszobában. A feketét bátran mixelhetjük arany, ezüst, bronz vagy rezes árnyalatokkal, mindegyikkel csodás látványt fog nyújtani. Fekete szaniterek önmagukban is nagyon karakteresek, ha ezeket még fémes csaptelepekkel, kiegészítőkkel vesszük körbe, igazi luxusélményben lehet részünk.

 

Gyártó: Laufen

Gyártó: Laufen

Kontrasztok és színek kombinációja

A fekete szín mellé bátran választhatunk fehér, vagy akár élénk színeket is, ha a személyiségünkhöz egy mozgalmasabb enteriőr áll közelebb. A kontrasztoknál a megfelelő hatás érdekében érdemes a sötét szanitereket és bútorokat a világos fallal szemben elhelyezni. Akihez a minimalista vagy skandináv stílus áll közelebb, az bátran válasszon földszíneket, fa/kőhatású kiegészítőket.

Gyártó: Laufen

Keresd a Laufen termékeket az Újházban, az ország közel 80 pontján. Nézz szét bemutatótermeikben és a megfelelő termék kiválasztásában kérd szakértői kollégáink segítségét! https://www.ujhaz.hu/kereskedesek