0
Az ünnepi asztal elmaradhatatlan kiegészítői Design

Az ünnepi asztal elmaradhatatlan kiegészítői

2017. december 20.

Az ünnepi asztal elkészítésekor törekedjünk arra, hogy minden mindennel harmóniában legyen. De hogy mik azok az alapdekorációs elemek, amiknek mindenképpen meg kell jelenniük a karácsonyi asztalon? Kattintás után minden kiderül!

Már csak néhány nap, és elérkezik az év legjobban várt ünnepe, a karácsony. Rohanó világunkban a családdal, barátokkal töltött idő felértékelődik, a közös étkezések pedig mindennek a fénypontjai lehetnek. Összegyűjtöttünk néhány egyszerű praktikát, amik segítségével álomszép ünnepi asztalt varázsolhatsz pillanatok alatt a szobába.

1. Különleges tányérok

Nem kell Michelin-csillagos séfnek lennünk ahhoz, hogy olyan menüsort állítsunk össze a családnak, amitől leesik az álluk. Menjünk biztosra, készítsünk olyan ételt, amit korábban már többször is megfőztünk, azonban most helyezzünk nagyobb hangsúlyt a tálalásra. Egy arany- vagy ezüstszínű tányér azonnal meg tudja adni az ünnepi alaphangulatot, a salátákat, húsokat, desszerteket pedig dobjuk fel az étel-stylistok által imádott gránátalmával. Pazar megjelenést kölcsönöz minden ételnek.

2. Szalvétagyűrű

Az elegáns ünnepi étkezések elengedhetetlen kiegészítője a textilszalvéta és az azt összefogó gyűrű. Készítsük el ízlésünknek megfelelően! Lehet akár egy kis darab girland, vagy egy natúr stílusú kötözőmadzag egy szál fenyőággal és egy tobozzal, az eredmény önmagáért fog beszélni.

3. Ültetőkártya

Hatalmas segítség magunknak és vendégeink számára is, ha sokfős karácsonyi lakoma esetén ültetőkártyákat helyezünk el a megterített asztalnál. Tudjuk, hogy ki kinek a társaságát szereti a legjobban, kiét kevésbé, így egy okosan megtervezett ülésrenddel mindenki a lehető legjobban érezheti magát. Egy egyszerű kartonpapírt vágjunk ház formájúra, írjuk rá gyöngybetűvel a vendégünk nevét. A kártya háztetőrészét lyukasszuk ki, fűzzünk bele egy vékony szalagot és kössük hozzá egy natúr tobozhoz. Egyszerű, de nagyszerű ültetőkártyát kapunk.

4. A központi elem

Az ünnepi asztal dekorálásánál a fókuszpontba, vagyis az asztal közepére helyezzünk egy látványos, nagyobb kiegészítőt. Ez lehet egy adventi koszorúhoz hasonlító darab, vagy egy teljesen más dekoráció is. Az idei év abszolút trendjét a natúr kiegészítők jelentik, így egy természetből vett fatörzzsel, némi fenyőággal és téli terméssel nem lőhetünk mellé.

5. Pohárdekoráció

A vendégek poharai se maradjanak üresen! Dekorációs kartonból vágjunk ki gyönyörű hópelyheket, amik alját bemetszve rá tudjuk illeszteni a pohár oldalára. A gyerekeknek készíthetünk angyalkás vagy akár Rudolf, a rénszarvasos változatot is.

Az ünnepi asztal elkészítésekor törekedjünk arra, hogy minden mindennel harmóniában legyen, a színvilág passzoljon a karácsonyfához és a többi dekorációs elemhez is.