0
Három adventi kiegészítő, melyek nélkül nincs adventi várakozás Design

Három adventi kiegészítő, melyek nélkül nincs adventi várakozás

2017. november 22.

Elkapott már Téged is a karácsonyi hangulat? Még nem? Semmi gond! Olvasd el tippjeinket és garantáltan már ma neki akarsz majd látni otthonod ünnepi pompába öltöztetésének.

A karácsonyi vásárok sorra nyitják meg kapuikat, gőzölögnek a forralt borok, élettel telnek meg az utcácskák, a mézeskalácsok illata pedig olyannyira magával ragad bennünket, hogy másra sem vágyunk, mint hogy elkapjuk az ünnepi hangulatot és egy hónapig el se engedjük.

Elsőként a lelkünket, majd ezzel párhuzamosan az otthonunkat is öltöztessük ünnepi köntösbe. Csempésszük be kiegészítőkkel a karácsonyi hangulatot és készítsük el ezeket mi magunk! Lássuk, mi az a három kiegészítő, melyek nélkül nem létezik advent.

1.      Adventi kalendárium

Talán kevesen tudják, de az adventi naptár hagyományát egy német édesanya teremtette meg, aki Gerhard nevű fiának készítette az első darabot. Egy kartonpapírra 24 cukorkát és édességet tűzdelt fel, gyermeke pedig minden egyes nap szentestéig megehetett belőle egyet. A kis Gerhard felnőttként sem tudott elszakadni a kalendáriumoktól, így vállalkozás keretében kezdte el gyártani a faház alakú naptárakat, melynek minden ablaka egy-egy apró meglepetést rejtett.

Pofonegyszerűen elkészíthetjük saját változatunkat. Csomagoljunk karácsonyi papírba gyufás skatulyákat vagy kisebb méretű dobozkákat, ragasszuk őket egymáshoz, számozzuk be őket és mindegyikbe tegyünk valami pici finomságot. Ezután pedig nincs más hátra, minthogy megkezdjük a visszaszámlálást.

2.      Kopogtató

A karácsonyi ajtódekorációk rendkívül látványosak, és hangulatosak tudnak lenni. Egy natúr változat a szürke árnyalataival, a fehér színnel, termésekkel és a szezon tipikus motívumaival tökéletes választás. Egy-egy csillag vagy pihe, és másra sem vágyunk, minthogy az ablakból kinézve gyönyörködhessünk a hóesésben.

Vásároljunk egy szalma koszorúalapot, fújjuk le egyszínű szürkére, ezüstre vagy fehérre, és ragasztópisztoly segítségével díszítsük ki különböző apró csillagokkal. Selyemszalagból készítsünk egy kis akasztót és máris fellógathatjuk ajtónkra.

3.      Adventi koszorú

Az adventi koszorú négy gyertyája a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezi, emellett pedig melegséget és nyugalmat is sugároz. Hát még akkor, ha a koszorúalapot egy pihe-puha sállal burkoljuk be!

Keressük elő a fiókból az egyik használaton kívüli kötött nyakmelegítőnket, rögzítsük körkörösen a hungarocell koszorúalapra. Osszuk négy egyenlő részre és minden metszéspontba gyertyatű segítségével tegyünk egy-egy vékony, kecses gyertyát. Az üres területeket pom-pomokkal dobjuk fel.

Elkapott már Téged is a karácsonyi hangulat? Alkoss, dekorálj és éld meg az adventi várakozás minden pillanatát!