0
Így csempésszük be a tavaszt az otthonunkba Design

Így csempésszük be a tavaszt az otthonunkba

2019. március 5.

Nemcsak a naptár szerint kezdődött meg a tavasz, hanem az időjárás is a szebbik arcát mutatja nekünk napok óta. A kinti napsütés és a kellemes idő pedig meghozza a kedvet ahhoz is, hogy becsalogassuk a tavaszt az otthonunkba. Tegyük el tehát jó mélyre a téli dekorációkat, a meleg takarókat, a rénszarvasos díszpárnákat és szerezzünk be néhány vidám, színes kiegészítőt!

Összegyűjtöttünk négy remek módot arra, miként tudjuk rövid idő alatt látványosan átalakítani bármelyik helyiségünk arculatát az ébredő természetre hangolva.

1. Tapéta

Néhány óra alatt alapvetően át tudjuk alakítani bármelyik helyiségünk képét, ha a főfalat tavaszias mintázatú tapétával ragasztjuk át. Ez az ágakkal, virágokkal és pillangókkal, valamint galambszürke madarakkal díszített változat az úgynevezett chinoiserie stílusirányzatot idézi meg, amely a klasszikus stílust ötvözi a modern megjelenéssel. Fontos azonban, hogy a mintázott tapétát valóban csak egy falon használjuk, amennyiben ugyanis az egész szobát ezzel borítjuk be, a végeredmény zsúfolt hatást fog kelteni, és elveszik majd a motívumokban rejlő egyediség.

2. Keskeny vázák, színes virágok

A komódra helyezzünk egy tálcát, amely tökéletesen illeszkedik szobánk arculatához. Sorakoztassunk rá négy-öt karcsú vázát, amibe egy-egy szál virágot helyezzünk. Részesítsük előnyben a tavasz hírnökeit, a virágosoknál már beszerezhetünk tulipánt, fréziát, púder színű rózsát és boglárkát is. Ez a fajta elrendezés nemcsak azt teszi lehetővé, hogy ízlésesen helyezzük el virágjainkat, hanem azt is, hogy minden egyes szálat főszerephez juttassunk.

3. A kék porcelánok használata

Ha meglátunk egy kékfestő textíliát, egyből a húsvét jut az eszünkbe, a kínai kék porcelánokról is hasonlóképpen a tavaszra asszociálunk. Nem kell azonban távol-keleti kerámiákat beszereznünk, hiszen kalocsai mintázattal is csodálatos darabokat vásárolhatunk. A színes, díszes motívumvilág az otthonosság hangulatát kelti. Már egyetlen kiegészítő képes fókuszpontként szolgálni a hallban, az előszobában vagy a nappaliban a zongora tetején.

4. Vintage étkezőasztal

A vintage kiegészítők alapvető elemei a tavaszias otthonnak, egy jól megválasztott étkezőasztal pedig egyenesen csodákat képes tenni konyhánkkal vagy étkezőnkkel. Érdemes kinézni a bolhapiacra, vagy bújni az internetes bazároldalakat, hiszen már néhány ezer forintért elképesztően szép darabokra bukkanhatunk, amiket aztán otthon kezelésbe is vehetünk. A használt vintage bútorokat csiszoljuk le, kenjük le alapozófestékkel, majd válasszunk olyan matt fedőfestéket, amely illeszkedik a tavaszias hangulathoz. Ha megújult az asztalunk, tegyünk rá egy apró virágmintás futóterítőt és egy csokor tulipánt. A végeredmény garantáltan szívet melengető lesz.

Ne feledjük, a dekorációk kiválasztásánál törekedjünk a pasztell színek használatára, a virágos kiegészítőkre és a friss, üde hangulatot árasztó mintázatok alkalmazására. Az elrendezés során pedig lebegjen szemünk előtt az, hogy olyan helyiséget kívánunk kialakítani, ami meglepő, váratlan, mégis kellemes és légiesen könnyű, mint egy simogató tavaszi szellő.