0
Így teremtsünk tengerparti hangulatot nappalinkba Design

Így teremtsünk tengerparti hangulatot nappalinkba

2019. június 6.

Szeretnéd, ha nappalid a tengerparti luxusvillák sikkjét hordozná magában? Csempészd be a mediterrán stílus elemeit otthonodba!

Mutatunk öt remek megoldást, aminek segítségével könnyen és gyorsan nyáriasíthatjuk szobánkat.

1. Elő a csíkossal!

Az indigókék és a fehér találkozása igazi tengerparti hatást kelt. Jelenítsük meg a textíliákban, például egy-egy díszpárnán vagy ágytakarón. Ha azonban az egész helyiséget a tengerész stílus jegyében frissítenénk fel, bátran szerezzünk be egy nagyméretű szőttest, amit a szoba közepére leterítve szőnyegként is használhatunk.

2. Helyezzünk el rattan székeket!

A nappali és a konyha között tökéletes átmenetet tudunk képezni, ha a tengerparti stílust átcsempésszük az étkezőbe is. A rattan székek igazi mediterrán hatást és különleges textúrát biztosítanak akár a reggelizősarokban fonott bárszékek, akár nagyobb méretű, kényelmes székek formájában az étkezőasztalnál.

3. Használd a tenger árnyalatait

Az indigókék mellett elsősorban a görög belsőépítészet és lakberendezés jegyeit hordozzák magukban a mélykék és a türkiz árnyalatok. Ezeket remekül tudjuk kombinálni a fehérrel vagy éppen a natúr fa kiegészítőkkel. A homokos tengerpartot idézhetjük meg, ha krémszínű, elefántcsont, bézs vagy éppen pasztell rózsaszín elemekkel ötvözzük.

4. Tengerparti kiegészítők

A tengerparttól távol élve is megidézhetjük annak természeti környezetét a kiegészítők segítségével. A kagylók csodálatosan mutatnak egy-egy nyári emléket megidéző képkereten, gyertyatartón, vagy éppen szalvétagyűrűn, az ezüst dekorációs elemek pedig luxushatást keltve emelhetik ki a homokszínű vagy éppen türkiz színben játszó textíliákat. Ha merészebbek vagyunk, bátran jelenítsük meg a szörfösök világát a főfalon egy-egy nagyobb méretű kiegészítő segítségével, de készíthetünk belőlük egyedi dohányzóasztalt is.

5. Geometrikus formák

Ha nem szeretjük a kék színt, érdemes az egyszerű geometrikus formák segítségével becsempészni a tengerész stílust nappalinkba. Az indigókék helyett a fekete-fehér csíkozású textíliák, az iránytű modern megjelenési formái is képviselhetik a mediterrán partvidék lakberendezési sajátosságait. Ügyeljünk azonban arra, hogy ebben az esetben a természetes növényzet segítségével oldjuk a kontrasztos kiegészítők merev hatását.

További cikkek a témában ítt találhatók:

8+1 ötlet, hogyan dobjuk fel a nappali falát...

DIY-alkotásokkal dobjuk fel a nappalinkat

Csempésszük be a tavaszt az otthonunkba!