0
Modern megoldások radiátorra Design

Modern megoldások radiátorra

2021. január 12.

Éghajlatunknak köszönhetően változatos évszakok közt élhetjük az életünket, élvezhetjük, gyönyörködhetünk a természet ritmikus változásaiban és persze otthonunkban is alkalmazkodnunk kell az aktuális időjárási körülményekhez. Nyáron hűteni, télen fűteni kell a lakásainkat, amelynek megoldására egyre modernebb megoldások születnek.

A felületfűtés elterjedésével egyre kevésbé kell foglalkoznunk a hőleadó radiátorok kinézetével.  De amíg ezeket használjuk, akár hagyományos vizes, akár elektromos kivitelben, addig sem kell lemondanunk arról, hogy esztétikusan illeszkedjenek környezetbe, hiszen már könnyen elérhetők a design darabok.

Hagyományosabb forma, de friss megjelenés
Mostantól a hagyományos fehér, de egy pici formai változtatáson átesett radiátorokat már nem kell rejtegetnünk a szemek elől.

Színes és függőleges
Miért is kellene mindenképpen az ablak alá tennünk a radiátort? Megfelelő méretezés után, szinte bármilyen formában, bárhová felkerülhet a fűtőtest. Formabontó módon akár függőlegesen is elhelyezhetjük, ha a kiválasztott falon így jobban elfér és színes kivitelben díszítő kiegészítőjeként is szolgálhat a helyiségnek.

Szép és praktikus
A fürdőszobai radiátorok komoly formatervezési átalakuláson estek át az elmúlt időszakban, mindezt a praktikum jegyében. Ezek a radiátorok törölközőszárító funkciót töltenek be. A designerek már megtették a magukét, csak rajtunk múlik melyiket választjuk, ami számunkra a funkcionalitást és a praktikumot egyaránt megtestesíti.

Térelválasztó
Nem feltétlenül kell a falhoz simuló darabok közül választanunk, ha elegendő hely van, használhatjuk a falra merőlegesen is, így térelválasztó elemként is funkcionálhat azokban a fürdőszobákban, ahol egy légtérben kapott helyet a toalett, a tusoló vagy fürdőkád.

Melegít és díszít
A megfelelő szín és forma kiválasztásával, akár a helyiség központi helyére is felszerelhetjük a radiátort. Ha a berendezés színével és stílusával is harmonizál, a megjelenése lesz az első, amit észreveszünk, a funkciója csak a második.

Felmelegítő szőttes
A funkció és dekoráció példatára végtelen, és szabadon válogathatunk a szebbnél szebb minták között. Fontos azonban, hogy minden esetben ellenőrizzük a design radiátorok fűtő teljesítményét, nehogy a kiválasztott forma ne adjon elég meleget.

Gémkapocs a falon
Az egyedi radiátorok sok formatervezőt megihlettek már, így akár túlméretezett gémkapcsokkal is megoldhatjuk a fűtésünket. Ez a forma függőlegesen és vízszintesen is érdekes látványelem. Színek, méretek, többszörözés és az orientáció, mind tovább fokozzák a látványt.

Üvegradiátorok
Az elektromos radiátorok közt találhatók a legegyedibb megoldások, amelyek közül az üveg radiátorok kiemelkednek a kínálatból. Bámulatos ugye? Akár egy üveglappal is fűthetünk, akár falra helyezve, vagy állhatnak lábakon is. Lehetnek teljesen áttetszőek, de léteznek színes változatban is, vagy kerülhet rájuk grafika.

Létra a falon
Az elektromosság adta szabadságot kihasználva alkották meg a létra alakú törölközőszárítós radiátorokat, amelyeket elég csak bedugni a konnektorba és odatámasztani a falhoz, ahol használni szeretnénk.

Pad, vagy radiátor?
Hideg napokon hazaérve, jól esik odabújni a radiátor mellé, amíg fel nem melegszünk. Íme, egy termék, amire rá is ülhetünk, hiszen szinte bárhogy formálhatjuk a radiátorokat, így akár pad is készülhet belőlük.

A design győzelme
Olykor nehéz megmondani, hol végződik a formatervezés és hol kezdődik a művészet. Ez a darab, valahol a kettő határán mozog, hiszen egyedi formája már önmagában vonzza a tekintetet- Ám megjelenése korántsem öncélú, hiszen akár ülőalkalmatosságként is funkcionálhat.