0
Nyári emlékek megjelenítése DIY-kiegészítőkön Design

Nyári emlékek megjelenítése DIY-kiegészítőkön

2019. július 23.

Egy tengerparti vakáció felejthetetlen emlékeket ad mindenki számára, a boldog pillanatok azonban nemcsak a fényképek, videók segítségével idézhetők meg, hanem olyan kiegészítőkkel is, amelyeket saját magunk készítünk. A legegyszerűbben megvalósítható ötletekből gyűjtöttünk egy csokorra valót.

1. Egyedi műalkotás

Gyakran előfordul az, hogy belénk ég egy naplemente vagy egy tökéletes nyugodt pillanat a tengerparton. Ezúttal ne fényképen örökítsük meg, hanem hunyjuk le a szemünket és fessük le emlékezetből! Az alkotás alapjául szolgáló vásznat bármelyik hobbiboltban beszerezhetjük, hasonlóképpen a festékekhez, amelyeket használunk majd. Érdemes akrilt vásárolnunk, hiszen az az olajfestéknél lényegesen gyorsabban szárad majd.

A festmény alsó szakaszán helyet kaphatnak azok az apró kagylók is, amelyeket nyaralásunkról magunkkal hoztunk.

2. Csikóhal kagylókból

A gyerekek imádnak kagylókra vadászni, így ha a nyaralásról egy nagy zacskónyi színes, különleges kagylóval tértünk haza, készíthetünk belőlük kreatív kiegészítőt. Bízzunk azonban ezúttal a választást a kicsikre, és kedvenc tengeri állatukat dolgozzuk fel egyedülálló módon.

Az alkotás alapjául szolgáló szőtt vásznat a korábbi eszközökhöz hasonlóan beszerezhetjük a hobbiboltokban is. A közepét fessük le alapozó festékkel és hagyjuk megszáradni. Ezt követően ceruzával halványan rajzoljuk fel a kiválasztott állat körvonalát, és rendezzük el a belsejében a kagylókat úgy, hogy a lehető legtömörebb legyen. Ha sikerült megfelelőképpen elhelyeznünk a kagylókat, ragasztópisztollyal rögzítsük azokat.

3. Képkeret

Kedvenc képünket nyomtassuk ki fotópapírra, majd helyezzük bele egy kissé vastagabb fa- vagy műanyagkeretbe. Lehetőség szerint olyat válasszunk, amelyben körbefut egy kis mélyedés. Amennyiben ugyanis ide nyomjuk a ragasztópisztolyból a ragasztót, akkor nemcsak az általunk gyűjtött kagylókat tudjuk megfelelően rögzíteni, hanem az üres helyeket akár homokkal is kiszórhatjuk. Ezzel az apró trükkel képkeretünk még személyesebbé válhat, ráadásul, ha rásüt a fény, még csillogni is fog a sok apró homokszemtől.

További cikkeink:

Képkeretezés

DIY-Tipp: Fogj egy régi ajtót és készíts belőle valami meglepőt!

8+1 ötlet, hogyan dobjuk fel a nappali falát...