0
Tippek kis fürdőszobákhoz - így hozhatod ki a legtöbbet belőlük Design

Tippek kis fürdőszobákhoz - így hozhatod ki a legtöbbet belőlük

2022. november 2.

Sokan találkoztunk már azzal, hogy kicsi a fürdőszobánk, ezért tanácstalanok vagyunk, hogy hogyan alakítsuk ki komfortosan és esztétikusan. Nem éri meg felújítani, hiszen úgysem tudunk benne elég helyet kialakítani. Nem feltétlenül! Összefoglalónkból mindent megtudhatsz ahhoz, hogy a Te kis fürdőszobád is a luxus és a wellness színtere legyen.

Néha egy nagy alapterületű fürdőszobát nehezebb berendezni és megtervezni, mint kisebb társaikat, ezért ha kis fürdővel rendelkezel, vágj bele nyugodtan, számtalan megoldás kínálkozik, nincs értelme minden nap tusolás közben mérgelődni, itt az idő, hogy végre felújtsd, és elkészülhessen álmaid fürdőszobája.

Ezért fontos a szép és praktikusan berendezett fürdőszoba

Ha kis fürdő került kialakításra otthonunkban, akkor is érdemes belevágni a felújításba, hiszen egy jól megalkotott térrel, a mindennapok is könnyebbé válhatnak. Viszont nem mindegy, hogy miként kezdünk bele egy kis alapterületű fürdőszoba felújításába. Alábbi tippeinkkel és lakberendezési praktikáinkkal a te kis fürdőszobád is a pihenés és a kikapcsolódás központja lesz.

De miért is fontos, hogy a fürdőszobánk megfelelően legyen kialakítva?

Tökéletes relaxációs környezetet teremt

Tudtad, hogy átlagosan 1,5 évet töltünk életünk során a fürdőszobában? Ezért rendkívül fontos, hogy legalább ugyanolyan kényelmes legyen, mint a nappali vagy a hálószoba berendezése. Ráadásul funkciónális tér is egyben, így fontos, hogy a napi rutinunkat is támogassa, hiszen mi lehetne pihentetőbb, mint a gördülékeny reggeli készülődés?

Minden lehetőség adott a megfelelő napindításhoz

Egy kis lakás fürdőjében általában csak egy zuhanytálca vagy zuhanykabin fér el, ez viszont sokkal praktikusabb és egészségesebb a mindennapkban. Egy zuhanyzással indított reggel tudományosan is bizonyított, hogy jótékony hatással bír a szervezetre, így a mindennapi stressz is könnyebben csökkenthető.

Növeli az ingatlan értékét

Ha alaposan megtervezünk előre minden apró részletet, és megfelelő szakembert bízzuk meg a felújítási, építési munka elvégzésére, akkor még az ingatlunk értékét is könnyen növelhetjük, amely hosszú távon is kedvező eredménnyel jár.

Felújítási tippek kis fürdőszobákhoz

Az egyik legnagyobb kérdés a kis fürdőszoba esetében, hogy mi az amit meghagyjuk, és mi az aminek mennie kell. Ha sikerült az igényeidnek megfelelően pontosan meghatároznod ezeket, és megvan hozzá a költségvetés, akkor jöhet a felújítás legizgalmasabb része, az elrendezés, lakberendezés.

Ehhez most jöjjenek a legjobb fürdőszoba trendek, amelyek még évek múltán is divatosan és esztétikusan hatnak majd otthonodban. Könnyű lehet a legújabb lakberendezési trendeknek behódolni, de egy időtálló, stílusos és praktikus fürdőszoba a lakás éke.

●      Teremts tágasabb teret nagy méretű csempékkel!

Az Újház csempeválasztékában mindent megtalálsz, amire szükséged lehet, ha nagy méretű csempét szeretnél fürdőszobádba. Amennyiben a kád mögötti falra világos színű, nagy méretű csempét választasz, azzal optikailag növelheted a teret. A teljesen ablaktalan, vagy kis ablakos fürdőszobák esetén ez kiemelten fontos szempont lehet, így a világos vagy fehér csempe segít ellensúlyozni a természetes fény hiányát.

●      Dönts egy kisméretű, de stílusos kád mellett!

Tudtad, hogy ma már olyan kádak közül is választhatsz, amelyeknek az alsó részébe kinyitható tárolóelemeket építettek, hogy még praktikusabb legyen a helykihasználás? Ezzel szemben, ha beépíthető kád mellett döntesz, kád frontjának nagy méretű csempével történő burkolásával válik majd harmonikussá a fürdőszoba designja és letisztulttá a tér.

●      Ha túl szűk a hely, válaszd a zuhanykabint!

Sok esetben bizonyulhat praktikusabbnak egy zuhanykabin kialakítása. Ha a zuhany mellett tesszük le a voksunkat, akkor érdemesebb a kisebb méretű csempék közül válogatnuk. A zuhanykabinba válasszunk mozaikcsempét. Ebben az esetben fontos odafigyelni arra, hogy kérjük a burkoló szakembert a mozaikcsempék függőleges felhelyezésére a megfelelő megjelenés érdekében. Ennek köszönhetően egy fókuszpontot tudunk kialakítani a fürdőszobában, a függőleges csempék pedig optikailag növelni fogják a teret.

●      Szerezz be egy nagy tükröt!

A nagyobb tükör remek választás, hiszen látszólag tágasabbá varázsolja még a legkisebb fürdőszobákat is. A skandináv lakberendezés – amely a praktikum és esztétikum tökéletes keveredéséről ismert - egyik alappillére a letisztultság és kontraszt. Ezt az irányt követbe világos vagy akár fehér csempéhez érdemes egy fekete kerettel rendelkező tükröt választani, így a tér növelése mellett harmóniát is csempészünk a megjelenésébe.

Óvakodjunk a szögletes formáktól! Válasszunk inkább kerek, de ha tehetjük ovális tükröt. Minél hosszabb a tükrünk, annál jobban növeli majd a látszólagos belmagasságot. A kerek formák puhaságot fognak kölcsönözni a kis fürdőszobának, ezáltal sokkal hívogatóbb is lesz.

●      Válassz keskeny mosdókagylót!

Egy keskeny mosdó tökéletesen illik a modern, minimalista stílushoz is, és teret spórolhatsz meg, így nem fogsz mindig csípővel nekimenni.

A csaptelep kiválasztása is meghatározó lépés a fürdőszoba designját illetően. Az online csaptelep katalógusunk ebben is segítségedre lesz. Itt is érdemes figyelni a kontrasztot és harmóniát. Korábbi példánkhoz visszanyúlva, ha egy fekete kerettel rendelkező tükröt választottál, akkor ahhoz érdemes egy matt fekete csaptelepet is vásárolni a fehér csaptelepedhez. 

●      Tárolás mindenek felett!

Nyitott vagy zárt polcok? A válasz az, hogy mindkettő! Egy kis fürdőszobában, aminek ablaka sincsen érdemes minden felületén tárolási megoldást alkalmazni. Magasan a falra szerelt, zárt szekrényben tárolhatod a törölközőket, köntösöket, kendőket, és az összes pipere kelléket, törülközőket illetve egyéb apróságokat, amiket nem szeretnél gyakran használni vagy esetleg tartalék és utánpótlás. Ehhez érdemes kéznél tartani egy összecsukható kis létrát a lakásban szükség esetére.

A magasra szerelt szekrények mellett érdemes egy nyitott vagy vegyes tárolórendszert is kialakítani, akár a tükör mellett, de legalábbis kényelmesen elérhető magasságban. Ide akár egy növényt is elhelyezhetsz, ha ablakkal is rendelkezik a fürdő, illetve itt érdemes az összes női pipere termékünket tárolni, amire a mindennapok során szükségünk lehet. Érdemes olyan tároló rendszert választani, vagy kialakítani, amelyben sok kisebb rekesz és polc található, így könnyebben tudjuk az egyes pipere típusokat rendszerezni, nehezebben alakul majd ki a rendetelenség.

Ne féljünk a kis fürdőszobába is dekorációt csempészni! Ha semleges színű csempét és bútorokat választottunk, akkor bármilyen uralkodó színnel dekorálhatunk! A csempe fölötti részen és a plafonon ugyanazzal a színnel érdemes tervezni, mint a fürdőszoba egyéb kiegészítői esetén - polcrendszer és fürdőszoba szőnyeg – így az összhatás még rendezettebbé válik

●      Gondoskodj a megfelelő fényviszonyokról!

A természetes hatású fény, mint a sárga, kellemesebb összhatást eredményez a kisebb térben. Érdemes a plafonba süllyesztett világítással dolgozni, így a tér még “tisztább” és tágasabb hatást kelt majd, az egész egy hívogató fényű kellemes, otthonos térré válik.

Tanácsos energiatakarékos LED világítás mellett letenni a voksot a környezetvédelem és alacsonyabb rezsi költségek érdekében. Úgyis mindig vita van abból, hogy ki nem kapcsolta le a fürdőszobában a világítást.

TIPP: Helyezzünk el a lámpák között egy nagyobb, vagy több kisebb tükröt a plafonon. Ez nem csak esztékus és gazdag fényviszonyokat eredményez, de még a reggeli készülődésben is hálásak leszünk a jó világításért.

Miért érdemes szakemberre bízni a felújítást?

Bármennyire is egyszerűnek tűnhet egy kis fürdőszoba felújítása, minden esetben érdemes a munkát megbízható szakemberre bízni. Azon kívül, hogy az elektromos és vízvezetékkel kapcsolatos munka komoly szakértelmet igényel, még veszélyes is. Ha pedig nagy méretű csempe mellett döntöttél, azt sem lehet csak úgy “feldobni” a falra, speciális eszközöket igényel. Amennyiben esztétikus, tartós és minőségi fürdőszobát szeretnél, úgy nem csak az alapanyagokra kell majd költeni, de a szakemberre is érdemes nagyobb keretet kalkulálni.

●       Pontosan olyan lesz a fürdőszobád, mint amilyet elképzeltél!

Előre elkészített, közösen kialakított terv alapján következhet a precíz kivitelezés. Ennek a megtervezésében akár egy lakberendező is a segítségedre lehet, de vannak már online elérhető, felhasználóbarát tervező programok is. Semmiképpen se vágj bele kész, a kivitelezővel előre egyeztetett látványtervek nélkül!

●      Nem fogod eláztatni a szomszédokat és az otthonod

A fürdőszoba felújításához, pl. az új kád vagy mosdó beépítéséhez vízvezetékszerelői tapasztalat szükséges. Minden esetben érdemes szakemberre bízni ezeket a munkálatokat.

●      Időt (és pénzt) spórolsz

Egy szakember 1 nap alatt - a munka méretétől függően - megoldja azt, ami másoknak, a lelkes amatőröknek akár 1 hét is lehet.

Előre megbeszélt költségvetés alapján, pontosan beszerezhetők az anyagok. Nem keletkezik túl- vagy alulvásárlás, és a csempék sem fognak milliószámra törni felhelyezéskor.

●      Garanciát kapsz

Ha bármi baj lenne az újonnan beépített zuhanyzóval, a frissen felszerelt polcokkal, vagy egyéb esztétikai probléma merülne fel, a szakember azonnal orvosolja a problémát. Ennek érdekében fontos, hogy mindig készíts szerződést a munka megkezdése előtt.

Ha sikerült meghoznunk a kedvedet a Te kis fürdőszobád felújításához, akkor térj be egy hozzád legközelebbi kereskedésünkbe és válogass óriási kínálatunkból. Kérdésed van? Munkatársaink örömmel segítenek!

Keresd az Újház kereskedéseket az ország közel 100 pontján.