0
Tökéletes gardróbszoba néhány lépésben Design

Tökéletes gardróbszoba néhány lépésben

2018. november 6.

Minden hölgy álma egy tökéletes gardróbszoba, amelyben csodálatosan rendszerezve elférnek a ruhadarabok, a cipők és még az ékszerek is. Sokan azt gondolják, hogy a tökéletes gardrób csak a hatalmas hálószobával rendelkezők kiváltsága, pedig a valóságban akár a tetőtéri folyosó utolsó szakasza is leválasztható, hogy egy igazán csajos sarokként szülessen újjá.

Összegyűjtöttük azokat a lépéseket, amelyekkel egy viszonylag kis helyen is álomszép gardrób létesíthető.

1. Amennyiben három oldalról fallal határolt területen kívánjuk a gardróbot kialakítani, nincs más dolgunk, minthogy egy tolóajtót telepítve lekeríthessük a ruhák tárolására szolgáló kis helyiségünket.

2. A gardrób egyik oldalát polcozzuk be, a bejárattal szemben a felakasztandó ruhák számára alakítsunk egy jókora részt, a másik oldalon pedig szintén polcokkal és fiókokkal kiegészülve a cipők és a kiegészítőknek létesítsünk tárolót.

3. Kiválóan alkalmasak lehetnek a célnak a lebegő polcok, amelyek masszívak, ám nem foglalnak nagy helyet. A felakasztható ruhák számára vásároljunk mennyezetről lelógatható függönytartó rudat. Az alsó szakaszokat bepolcozva pedig az aktuális szezonban nem használt ruhaneműket tárolhatjuk légmentesen lezárva.

4. Az átláthatóság érdekében vásároljunk a lakberendezési üzletek valamelyikében rendszerezőket. Külön kis rekeszben tároljuk a fehérneműket, külön a zoknikat, megint máshol a harisnyákat. Szintén vásároljunk falra rögzíthető tárolót az ékszereknek és kampós akasztókat a táskáknak.

5. Gondoskodjunk a kis helyiség megfelelő világításáról is. Rendkívül praktikus megoldás lehet, ha a mennyezetbe LED-lámpákat süllyesztünk, a kapcsolót pedig telepítsük a tolóajtó mellé.

Ezt követően már nincs más dolgunk, minthogy egy tükröt felszereljünk egy megmaradt üres falfelületre, a helyiség közepére pedig helyezzünk el egy bársonybevonatú zsámolyt, hogy minden reggel kényelmesen és luxushangulatban öltözködhessünk.