0
Top 5 alternatív szőnyeg, amiről nem tudod levenni a szemedet Design

Top 5 alternatív szőnyeg, amiről nem tudod levenni a szemedet

2019. január 9.

A szép szőnyegek kétség kívül vonzzák a tekintetet, ráadásul funkciójukat tekintve is elengedhetetlen kiegészítői otthonainknak. Ha azonban exkluzív megjelenésre és különleges textúrára vágyunk, felejtsük el a hagyományos szőtteseket, és válasszunk igazán egyedi és szemet gyönyörködtető darabokat.

Öt, a megszokottól eltérő anyagú szőnyeget gyűjtöttünk össze, amelyek otthonunk tökéletes elemei lehetnek.

1. Marhabőr

A bőr az egyik legrégebbi anyag, amelyet szőnyegként használhatunk, és bár az elmúlt évtizedekben mellőztük nappalinkból, nagyon úgy tűnik, hogy ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A vidéki kúriákban, a vintage hangulatú otthonokban és a vadászházakban tökéletesen mutat, de egy belvárosi nappalinak is gyönyörű kiegészítője lehet egy álkandalló elé terítve, polgárias bútorzattal körülvéve.

2. Bambusz

A modern, minimalista otthonok és a természetes hatás kedvelői számára a legjobb választások a bambusznádból készült szőnyegek. Rendkívül jó strapabíró képességgel rendelkeznek, ráadásul kül- és beltéren egyaránt használhatók. Mivel rezisztensek a nedvességgel és a párával szemben, így nem csak nappalink ékei lehetnek, de a fürdőszobában is beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Dús, magas páratartalmat kedvelő növényzettel, natúr terméskő burkolattal párosítva a legmutatósabbak.

3. Szizál

A szizál a trópusi országok egyik legkedveltebb szőnyeg-alapanyaga, ami hazánkban az elmúlt években került a figyelem középpontjába. A könnyen kezelhető, erős szőnyeg hosszú ideig az otthonunk éke lehet, ha pedig etno stílusú kiegészítőket társíthatunk hozzá, szobánk szempillantás alatt a legcsodálatosabb üdülőparadicsomok hangulatát fogja megidézni.

4. Kókuszrost

Az ökootthonok szőnyegei többnyire kókuszrostból készülnek – nem véletlenül. A bio alapanyagból gyártott termékek nemcsak a fenntarthatóság szemléletét közvetítik, de bármelyik helyiségben tökéletesen funkcionálnak. Mivel a kókuszrost ellenáll a nedvességnek, a direkt napfénynek, a fürdőszobában, de kültéren, akár a kerti medence partjánál is leteríthetjük.

5. Habszivacs

Főként a kisgyermekek szobájában lehet igazán praktikus a habszivacsból lefektetett játszószőnyeg, ami azon túl, hogy puha, még könnyen is tisztítható. Ideális színtere a játéknak, az építőkockák összerakásának, a nagy hancúrozásnak, ahol még az sem gond, ha egy teli pohár szőlőlével a kezükben ugrálnak a kicsik. Ráadásul számos mintázattal kapható, így lányok és fiúk birodalmába is találunk megfelelő darabot.

Az alternatív szőnyegek tehát nemcsak textúrájukban különlegesek, de bizonyos szempontokat figyelembe véve sokkal praktikusabbak is, mint a klasszikus szövött kiegészítők. Többségük sokkal ellenállóbb, változatosabban használható, sőt, akár a vegyszermentes tisztítást is lehetővé teszik, hiszen jóval kevesebb poratka telepszik meg bennük.