0
Víztakarékosság magas fokon Design

Víztakarékosság magas fokon

2022. december 21.

A GROHE fenntarthatóságot biztosító megoldásai bizonyítják, hogy ezekre az okos technológiákra nem csak környezetvédelmi szempontból, hanem az emelkedő energia- és nyersanyagárak miatt is egyre nagyobb szükségünk van. A GROHE számos intelligens funkciót fejlesztett ki, amelyek kevesebb vizet használnak anélkül, hogy a kényelem rovására mennének. Cikkünkben bemutatjuk a legmodernebb rendszereket, melyek használatával egy fenntarthatóbb, takarékosabb és zöldebb otthon lakóivá válhatunk.

GROHE Blue vízrendszer

A GROHE Blue vízrendszer jóvoltából közvetlenül a konyha lesz a friss ivóvíz forrása, ami egyszerre csökkenti a víz-, az energia- és a szén-dioxid-fogyasztást. A kompakt vízrendszer hűtött és szűrt, szénsavmentes, közepesen buborékos vagy szénsavas vizet állít elő, amelyet közvetlenül a csapból engedhetünk. Ennek köszönhetően egy négytagú család évente 800 műanyag palackkal kevesebb hulladékot termel.

GROHE Red vízrendszer

A GROHE Blue rendszert kiegészítő GROHE Red vízrendszerből forrásban levő víz engedhető bármikor, igény szerint, ráadásul épp a szükséges mennyiségben, így vizet és energiát takaríthatunk meg. A rendszer szűri és 99°C-ra melegíti fel a vizet, ami az egészségünk és a főzési munkafolyamatok szempontjából is jelentős változás.

GROHE EcoJoy™ áramláskorlátozó

Az EcoJoy technológiával ellátott GROHE-csaptelepeknek köszönhetően nemcsak a vízzel, hanem a pénzünkkel is takarékoskodunk. A beépített speciális sugárszabályzó szabályozza a víz áramlását, így akár 50%-kal is csökkenthetjük a vízfogyasztásunkat. A teljesítmény miatt sem kell aggódnunk, hiszen a perlátornak köszönhetően a vízsugarat ugyanolyan erősnek érzékeljük, mint a hagyományos csaptelepek esetében.

GROHE SilkMove keverő

A keverő használatával vizet és energiát is megtakaríthatunk. A hagyományos technológiával szemben az újítás, hogy ha a az egykaros csaptelep karja középső állásban van, nem adagol vegyes vizet, csak hideget. Így elkerülhető a felesleges melegvíz-fogyasztás. A kevert víz csak a kar balra fordításával adagolódik.

GROHE Turbostat termoelem

A GROHE termosztatikus keverők a felhasználóbarát, kényelmes és biztonságos használatot szolgálják. A kívánt vízhőmérsékletet a másodperc töredéke alatt éri el, amelyet a zuhany alatt is stabilan képes tartani. Ennek eredményeként a kívánt vízhőmérséklet keresése során nem fogyasztunk el feleslegesen több liternyi vizet. A GROHE termosztátjaiba beépített EcoButton segítségével korlátozhatja a vízmennyiséget, így további megtakarítás érhető el.

Keresd a GROHE termékeket az Újházban , az ország közel 100 pontján. Nézz szét bemutatótermeikben és a megfelelő termék kiválasztásában kérd szakértői kollégáink segítségét! https://www.ujhazc.hu/kereskedesek