0
FŰTS KEDVEZMÉNYES H TARIFÁVAL! Felújítás

FŰTS KEDVEZMÉNYES H TARIFÁVAL!

2023. október 4.

Spórolj hűtő fűtő klímával. Energiatakarékos megoldások télen nyáron. A H tarifa egy idényjellegű kedvezményes tarifatípus, ami kiváló lehetőséget biztosít a spilt klímával való fűtéshez.

FŰTS KEDVEZMÉNYES H TARIFÁVAL!

Spórolj hűtő fűtő klímával. Energiatakarékos megoldások télen nyáron. 

MI AZ A H TARIFA?

A H tarifa egy idényjellegű kedvezményes tarifatípus, ami kiváló lehetőséget biztosít a spilt klímával való fűtéshez. A nap 24 órájában elérhető a fűtési időszakban, október 15. és április 15. között. Ezen idősávon kívül a berendezések az A1 árszabás alapján működnek majd, így a nyári hűtéshez nem lehet majd a H tarifát alkalmazni. Mivel a H tarifa kifejezetten fűtési célra vehető igénybe, kizárólag olyan berendezés (hőszivattyú, légkondicionáló stb.) üzemeltethető róla melynek SCOP értéke mérsékelt égövön eléri a 3,4 értéket.

MI A SCOP ÉRTÉK?

A SCOP érték mutatja meg, hogy a fűtő berendezés mennyire hatékonyan használja fel az elfogyasztott energiát, azaz, hogy a felvett villamos energia mennyiséghez képest mennyivel nagyobb hőenergia-leadás érhető el (1 kW villamos teljesítménnyel hány kW hőteljesítményt tud előállítani a készülék). Az energiahatékonyságot mutató jóságfokot több külső hőmérséklet mellett mérik, majd az eredményeket az adott külső hőmérséklet előfordulása alapján súlyozzák. A mértékegysége W/W, ami azt mutatja, amikor a klíma maximális teljesítményen, hibátlan műszaki állapotban működik.

HOGYAN IGÉNYELHETŐ?

A H tarifa igényléséhez ki kell tölteni az áramszolgáltató által biztosított igénylőlapot, amihez mellékelni kell majd a használni kívánt készülék adatait (kül- és beltéri egység típus adatait és szériaszámát).

A H tarifa igénybevételéhez a meglévő A1-es, illetve B tarifás áramkörtől elkülönült felhasználói áramkört szükséges kialakítani, amihez egy új kéttarifás mérőt csatlakoztat a villanyszolgálgató. Ezen a készüléken követhető nyomon a téli időszak kedvezményes, illetve a nyári időszak normál (A1) tarifán elszámolt fogyasztása.

Az erről az áramkörről ellátott berendezéseket fix kötésen keresztül lehet csak csatlakoztatni! A bekötést kizárólag hivatalos, regisztrált szerelő végezheti.

Amennyiben a meglévő mérőhely nem alkalmas a H tarifás mérés elhelyezésére, akkor új, a jelenlegi irányelveknek megfelelő mérőhelyet kell létesíteni, és minden mérést (tehát a korábban meglévő A1 és B tarifás méréseket is) ebbe a mérőhelybe, vagy egymás mellett elhelyezett mérőhelyekbe kell áthelyezni. Ha a meglévő mérőhely a minimális műszaki-biztonsági feltételeknek megfelel, és van benne hely az új H tarifás mérőnek, akkor nincs szükség új mérőhely létesítésére.

Az Újház kínálatában kapható Eurolamp Zaphyrus 2,6 kW és 3,5kW teljesítményű készülékek SCOP értéke 4.0 W/W, ami megfelel a H tarifa igényléshez szükséges elvárásnak. Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal, és alakíts ki az otthonodban gazdaságosan működtethető klímás fűtést!

Keresd fel kereskedéseink egyikét: https://ujhaz.hu/kereskedesek