0
Konyhafelújítás - mutatjuk a legújabb trendeket Felújítás

Konyhafelújítás - mutatjuk a legújabb trendeket

2022. november 28.

Felújítanád a konyhádat, de nem vagy benne biztos, hogy milyen lenne a számodra tökéletes? Összegyűjtöttük a legmenőbb és legújabb konyhai trendeket, amelyek segítségével tied lesz a legpazarabb konyha. Időtálló és praktikus trendeket, pénztárca kímélő és gyors megoldásokat is hoztunk Neked.

Bontsunk falakat!

Ha van lehetőségünk rá és statikailag megoldható, akkor bontsuk ki a falakat, hogy egy nagyobb és remélhetőleg világosabb konyhát kaphassunk akár a nappalival összenyitva. A konyha esetén mindig elsődleges szempont a tér és kialakítás.

Légies terek

Ha kisebb alapterületű, esetleg zárt konyhával rendelkezünk, és nem megoldott a bontás, érdemes a sötét, szürkés bútorokat elkerülni. Egy világosabb, légiesebb konyhában még a reggeli kávé elfogyasztása is élvezetesebb lehet. A színek átgondolásával elképesztő eredmény érhető el. Nagyobb konyhák esetén a sötét színek is megengedettek, azonban fontos, hogy jól illeszkedjen a használata hétköznapjainkba.

Jövő évi trendjei

Idén nagy teret hódított magának a természet közelsége a konyha kialakításában, és várhatóan ez a trend fog folytatódni a következő években is. A természethez való kötődés a színekben és a természetes textúrákban tud a legjobban megmutatkozni. Részesítsük előnyben a föld színeket, használjunk természetes anyagokat - fa vágódeszkák, fából készült kis edények -, és rattan bútorokkal bolondítsuk meg az egész konyha az összhatását. Érdemes a konyhában is pára és meleg tűrő növényeket telepíteni a még harmonikosabb hatás érdekében.

Szelektálás

Egy konyhafelújítás a szépről és az újról szól, így érdemes szelektálni minden olyan tárgyat, evőeszközt, elavult gépet, amire már nincs szükségünk, törött, vagy használhatatlan. Ha ezektől már megszabadultunk, akkor az új konyhába történő beköltözés is egyszerűbb lesz, és a felszabadult hellyel is jobban lehet majd gazdálkodni.

Dekoráció

Ha felújításban gondolkodsz, akkor biztosan lapul valahol egy stóc lakberendezési magazin jegyzetekkel, vagy egy online lista elmentett elemekkel. Viszont a legtöbb esetben a végeredmény nem fog megegyezni az elképezelt tervvel. Gondolj csak bele, a képen látható konyha kimondottan a fotózás miatt lett berendezve, nem évek alatt gyűjtötte össze a lakberendező, ahogy az egy átlagos háztartásban történik. Felújításkor érdemes figyelni a konyhai gépek és eszközök egységesítésére. Ha valamiből újat szeretnél venni, akkor érdemes arra figyelni, hogy stílusában és színében megegyezzen a már meglévő és szem előtt lébő egyéb gépekkel és eszközökkel. Ha króm színű a vízforraló, akkor a kenyérpirító és a kávéfőző is legyen hasonló színű és kialakítású. Az olyan gépeket, amelyek ettől nagyon elütnek, érdemes zárt szekrényben tárolni a rendezett kép érdekében. Ezzel olyan összhangot teremthetünk a konyhában, amelynek köszönhetően a kívánt hatást fogjuk elérni.