0
Szigetelés Típusok: hang-, víz- és hőszigetelés Felújítás

Szigetelés Típusok: hang-, víz- és hőszigetelés

2023. február 7.

Lehet szó új otthonról, vagy a meglévő házunkról a megfelelő korszerűsítés sose elhanyagolható téma. A mostani cikkünkben háromféle szigetelés típust fogunk bemutatni: hang, víz és hő. Ezek megvalósításával csökkenthetjük a rezsiköltségeinket, javíthatjuk az otthonunk komfortérzetét, sőt az ingatlanunk értéke is növekedhet. Egy ház szigetelése precizitást és nagy szakértelmet igényel, így bővebb tanácsadásért keresse kereskedéseinket, vagy kivitelezőjét.

A ház szigetelése az ingatlan piaci és használati értéknövelésének kérdésére a leggyorsabb válasz. Természetesen, a tartós szigeteléshez nélkülözhetetlen a minőségi alapanyagok használata és a precíz munkaerő.

Hőszigetelés

Kétség kívül az egyik leggyakoribb szigetelés típus a hőszigetelés, amelyet főként energiatakarékossági szempontból szoktak választani. Egy újépítű háznál már a tervezés során nagy figyelmet fordítanak a szakemberek a hőszigetelésre, de fontos tudni, hogy erre akár utólag is van lehetőség. Az se állja utunkat, ha régi építésű otthonunk, hiszen ezeknek a szigetelésére is számtalan megoldás és lehetőség nyílik. Általában, az utólagos szigetelést kivűlről szokták megoldani, hiszen így a felhasznált alapanyagok nem vesznek el a belső térből. A ház hővesztesége gyorsan redukálhatóvá válik a szigetelést követően, sőt ezáltal a fűtési rendszerünk is kevésbé lesz terhelt, a fűtési energia is jobban tud érvényesülni. Bónusz, hogy a hőszigetelésnek köszönhetően még a zajszint is csökkenthető lesz.

Hangszigetelés

Ha teljeskörű felújításon esik át az ingatlanunk, illetve éppen egy építkezés előtt vagy közepén járunk, akkor egy generál kivitelező segítségével a hő- és hangszigetelés akár egyszerre is beépíthető időt, energiát és pénzt takarítva meg. Ugyanis, a megfelelő szakember tervezésével a minőségi alapanyagokkal a hangszigetelés egyben hőszigetelő képességgel fog járniű. Ugyanez fordítva is igaz, hiszen a külső homlokzati hőszigetelés során használt üveggyapot és kőzetgyapot tökéletes alapanyagok az optimális, utólagos hangszigetelésre. Így, ahogyan a hőszigetelésnél is, itt is utólag, egy régebbi ingatlan esetében is könnyen megoldható lesz a hangszigetelés.

Vízszigetelés

A vízszigetelésről esik a legkevesebb szó az építőipari szaklapokban és online fórumokon is. A vízszigetelést általában beltéren, a fürdőszoba és a vizes blokkok környezetében szokás használni. Egy speciálisan kifejlesztett, vizes bázisú, kenhető szigetelőanyagot használnak ezekben a helyiségekben. Viszont, kültéren is lehet alkalmazni a vízszigetelést. Ha az ingatlan rendelkezik alagsorral, pincével akkor ezeken a helyeket is vízszigetelést használnak, illeve a lábazatokon is. Főként, a vizesedés megelőzésére és a falak nemkívánatos nedvesedése ellen használják ezt a típusú szigetelést.

Ha még többet szeretnél megtudni a lehetőségekről, keresd fel kereskedéseinket, és szakértőink készséggel állnak majd rendelkezésre!